Gy. Szabó Csilla, 2022.02.15. | Curling

Vasas győzelem született a rekord létszámmal megrendezett szenior országos bajnokságon. A korábbi többszörös bajnok férfi csapat egykori tagjai számára azonban nincs megállás, április végén a szenior világbajnokságon képviselik majd hazánk színeit.

Az idősebb korosztály képviselői korábban mindössze hat alkalommal léptek pályára a magyar bajnoki cím megszerzéséért, akkor is minimális résztvevővel. Idén azonban négy gárda is nevezett, ráadásul a színvonalra sem lehetett panasz, hiszen jelenlegi A és B ligás férfi játékosok is szép számmal voltak közöttük. Így a Vasas Szeniorban is, Nagy György személyében, aki alig egy héttel korábban, még a vegyes csapatok ob-ján erősítette a Vasas Mix együttesét. De Jakab Zoltán sem szakadt el a sportágtól, s még mindig sok időt tölt a jégen, igaz ma már nem játékosként, hanem klubunk leány juniorcsapatának edzőjeként.

„A versenyzés azért egészen más dolog, ezért nekem is némi időre volt szükségem ahhoz, hogy visszajöjjenek a régi beidegződések – beszélt a visszatérésről Jakab Zoltán, aki számára kifejezetten nagy örömet jelentett, hogy a régi játszótársakkal léphettek ismét jégre. – De ebben sokat segített, hogy korábban is jó csapatot alkottunk. Nagyszerű érzés volt, mintha csak tegnap lett volna, amikor utoljára együtt játszhattunk. Hogy eddig a szenior kategória nem volt túl népszerű az teljesen érthető, hiszen a sportág maga is fiatal, s mi is azok voltunk a kezdetek kezdetén. A közelmúltban visszavonult társainknak viszont most kezdett el hiányozni a curling, miközben a többségük még érez magában annyi erőt, hogy akár versenyszerűen is megmérettesse magát. S bár bevallom, nagyon fárasztó volt hirtelen két nap alatt négy meccset játszani, a jó hangulat mindenért kárpótolt.”

A Nagy György, Jakab Zoltán, Bartalus Gábor, Asztalos Sándor összeállítású, Barna Krisztián által irányított Vasas Szenior előbb az UTE Four Four ellen nyert 8-7-re, majd a Curling Van Beethovent verte 4-2-re. Az alapszakasz utolsó találkozóján, vasárnap reggel szenvedték el első vereségüket, a Fradi Szenior 5-4-re bizonyult jobbnak náluk. A korábbi férfi bajnokcsapat tagjai azonban ettől csak még lelkesebbek lettek, és a zöld-fehérek elleni délutáni, az aranyérem sorsáról döntő találkozóra alaposan felszívták magukat.


A Vasas Szenior és a Fradi Szenior játékosai 8-4-es piros-kék győzelmet hozó aranymeccset követően

„Miután labdarúgóink vereséget szenvedtek a Fraditól a kupameccsen, úgy gondoltuk nem hagyhatjuk annyiban a dolgot és ha máshol nem, de a jégen mindenképpen vissza kell vágnunk. Szerencsére sikerült, s így most duplán is örülhetünk az aranyéremnek – jegyezte meg tréfásan Jakab Zoltán, majd a végső győzelem igen komoly folytatásáról sem feledkezett meg. – Már a játék közben eldőlt, hogy együtt maradunk, annyira jól éreztük magunkat, bajnokként pedig nincs is más választásunk, hiszen az április végi szenior világbajnokságon mi képviseljük majd az országot. Most mindössze négy-öt közös gyakorlásunk volt, ám a vb előtt bele kell húznunk. Nincs sok időnk, de megtesszük a tőlünk telhetőt. Eddig nem igazán követtem a szenior világbajnokságokat, de azt már most láttam, hogy a németek is a régi A csoportos és olimpiát járt együttessel fognak indulni. Úgyhogy most már céljaink is vannak, de alapvetően a közös játék fog minket összetartani. Olyannyira, hogy Krisztián, aki most csak edzőként adta a nevét az induláshoz, jövőre szintén beszáll közénk és teljes lesz a csapat.”

A Vasas curlingszakosztályának, igazgatója, Dencső Blanka is örömmel beszélt újabb sikerükről, bár ebben az esetben nem az aranyérem volt a legfontosabb:

„Ez az együttes most állt össze először, felidézve a hajdani többszörös magyar férfi csapatbajnok gárdánkat. Jó pár esztendős szünet van mögöttük, az erő, a humor és az összhang azonban láthatóan nem változott. Pont olyan egységesek voltak, mint régen, a sikereik idején. Nem is tudok mást mondani, minthogy nagyon büszke vagyok rájuk, s mindannyiunk számára örömet jelent a visszatérésük. Nagyon fogunk nekik szurkolni a világbajnokságon.”


Hirdetések