Gy. Szabó Csilla, 2022.02.05. | Kosárlabda

Sorozatban hatodik győzelmét aratta felnőtt férfi csapatunk, amely ezzel a bajnoki tabella negyedik helyére jött fel. A Jászberény ellen játékosaink maradéktalanul hajtották végre a taktikai utasításokat, ennek köszönhető a harminckét pontos diadal.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 19. forduló.

Vasas Akadémia – Jászberényi KSE 103-71 (29-21, 27-20, 26-6, 21-24)

Vasas: Radics (23/3), Moravcsik (12/3), Medve (11/6), Andrássy (22), Boros (11/3). Csere: Sólyom (4), Farkas (9/6), Kelenföldi (2), Kerkai (7/3), Lakatos, Pleesz (2).

Jászberény: Dukic (8), Velkey (4), Olasz (4), Várbíró (5/3), Kucsora (14/6). Csere: Lewis (6), Nagy (7/3), Rosic (11/6), Meleg (6/6), Homoki (6).


A koronavírus-járvány a jászberényieket sem kímélte, kéthetes kihagyást követően látogattak a Sport11-be, igaz ezúttal már teljes létszámmal állhattak ki a mérkőzésre. Akadémistáink ezzel szemben az utóbbi időben nagyon jól elkapták a fonalat, hiszen sorozatban öt győztes mérkőzés állt mögöttük.

A második perc végén, Boros Márk sikeres közelijével (7-5) indult be a Vasas gépezet, majd Andrássy Gézának és Moravcsik Áronnak köszönhetően gyorsan kilenc pontosra nőtt az előnyünk, amelyet végig meg tudtunk őrizni. A kilencedik percben Kelenföldi Domonkos két büntetőjével lett először kétszámjegyű a két csapat közötti különbség (29-19).

A második negyedben sokáig fej fej mellett haladt a két együttes, a tizenötödik percben Radics Gerzson sikeres középtávolijának köszönhetően nőtt először 13 pontosra az előnyünk (45-32), ami a tizenkilencedik perc végén Kerkai Ákos távolijával lett 17 pontos.

A mérkőzés sorsa azonban a nagy szünet után, a harmadik negyedben dőlt el. A huszonharmadik percben, 20 pontos Vasas vezetésnél, a vendégek több mint négy percen át nem tudtak kosarat szerezni, miközben Radics, Moravcsik, Medve és Andrássy rendre betalált, s ezzel 34 pontosra nőtt az előnyünk.


Andrássy Géza (15) különösen hasznos volt a palánk alatt, 22 ponttal, hét lepattanóval járult hozzá a nagyarányú győzelemhez

A negyedik negyedben csapatunk biztosan tartotta nagyarányú vezetését, a legnagyobb különbség 37 pont volt a javunkra. Vangelis Ziagkos vezetőedző még azt a luxust is megengedhette magának, hogy az utolsó két percre fiatalokat küldött fel Boros Márk mellé, miután a 38. percben, Farkas Attila nagyszerű hárompontosával megszerezte a 100 pontunkat.

A mezőny két legjobbja, 34-es VAL-értékével Moravcsik Áron és Andrássy Géza volt.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:  

„Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez, hiszen az eredményen túl az is dicsérendő, hogy végig irányítani tudtuk a mérkőzést. Nagy siker ez a számunkra, hiszen továbbra sem teljes a keretünk, vannak fontos hiányzóink. Ez a győzelem azonban csak akkor lesz igazán értékes, hogyha szerdán is nyerni tudunk. Sokat készültünk a mai találkozóra, a nagy különbség pedig annak köszönhető, hogy ki tudtuk használni ellenfelünk védekezési hibáit. Az egység diadala volt a mai, amit szeretnénk Bagó Martinnak felajánlani, bízunk benne, hogy minél előbb vissza tud térni a pályára. A jászberényieknek pedig sok sikert kívánok a szezon hátralévő részében.”

Boros Márk, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, de a Jászberénynek is, hiszen a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenőt követően is mindent megpróbáltak. A betegség azonban láthatóan sokat kivett belőlük. Szerencsére mi jól megvalósítottunk mindent, amit a szakvezetés kért tőlünk, így az gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. További sok sikert kívánok a Jászberénynek!”

Fotók: Bornyi Márton

 


Hirdetések