B.V., 2022.02.04. | Kézilabda

Új játékossal erősödött a héten élvonalbeli női kézilabdacsapatunk, az NB I/B őszi szezonjában több mint száz gólt szerző Blaubacher Dóra a Pénzügyőr együttesétől érkezett.

Az ősz során folyamatosan problémát jelentett a szakmai stábnak, hogy a sérülések, betegségek miatt a belső posztokon kevés bevethető játékos állt rendelkezésre. Ezeken a gondokon segíthet kézilabdacsapatunk új igazolása, Blaubacher Dóra, aki a héten kezdte meg az edzéseket a Fáy utcában.

A korábbi korosztályos válogatott irányító-átlövő az NB I/B Nyugati csoportjában szereplő Pénzügyőrtől érkezett, a jelenleg is futó idényben tizenöt mérkőzésen 105 gólt szerzett, ezzel a második helyen állt a góllövőlistán. Mostantól viszont az első osztályban bizonyíthat.

„Kicsit váratlanul ért a megkeresés, de persze közben nagyon örültem neki, ez pozitív visszajelzés az NB I/B-ben nyújtott teljesítményemre – mondta honlapunknak adott első interjújában új játékosunk. – A csapattal kapcsolatban abszolút pozitívak az első benyomásaim, többeket ismertem korábbról, illetve még az NB I/B-ből ellenfélként is voltak élményeim az együttesről. Nagyon jó, fiatalos közegbe csöppentem.”

 

 

Természetesen Blaubacher Dórának is a legfőbb célja, hogy együttesünk kiharcolja a bennmaradást a legjobbak között.

„Óriási lehetőségnek tartom, hogy itt lehetek, szeretném kihasználni minden pillanatát. Nagyon komoly feladat áll előttünk, minden egyes pontra szükségünk lesz, mert jövőre is ebben az osztályban akarunk játszani. Minden nap tenni fogok érte, hogy ez a cél teljesüljön, és minél hamarabb beilleszkedjek a csapatba.”

Új igazolásunk a jövő szombati (február 12.) Alba Fehérvár elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen mutatkozhat be a Vasasban.


Hirdetések