Gy. Szabó Csilla, 2022.01.22. | Kosárlabda

Magabiztos győzelmet aratott női élvonalbeli csapatunk Kozármislenyben. A Bach Boglárkával kiegészült csapat harminc ponttal verte meg a sereghajtót, s ezzel fontos lépést tett a rájátszás felé vezető úton.

TIPPMIX NŐI NBI/A, 18 forduló.
PINKK PÉCSI 424 – Vasas Akadémia 61-91 (12-26, 22-7, 12-25, 15-33)

PINK PÉCSI 424: Mujovic (20), Davis (14), Vincze (9), Jáhni (5/3), Szűcs. Csere: Zsilinszky (10/3), Tenyér (1), Révész (2), Horváth, Borbás.

Vasas: Smailbegovic (8/6), Tóth (21), Heljic (18/3), Madár E. (16), Papp (9). Csere: Dúl, Salamon (6), Bach (9/3), Radócz (4/3), Nagy.


A győzelem reményében utazott Kozármislenybe a rájátszásba kerülésért harcoló női élvonalbeli együttesünk. Az elmúlt heti, Cegléd elleni győzelmen túl, Bach Boglárka visszatérése is jó előjel volt, még akkor is, ha csapatkapitányunk a hosszú kihagyást követően csak a héten kezdte meg az edzéseket. Az eddig egyetlen győzelmet szerző és jelenleg sereghajtó PINKK nemrégiben váltott vezetőedzőt, így akár meglepetést is tartogathatott a számunkra.

Heljic Sara kosarával és Vasas-vezetéssel indult a mérkőzés, majd Madár Eszternek köszönhetően ismét mi kerültünk lépéselőnybe. A harmadik percben Papp Klaudia találata ismét vezetéshez juttatta csapatunkat, amelyet a folytatásban is meg tudtunk őrizni. Tíz pont fölé pedig éppen a visszatérő Bach Boglárka sikeres távolijának köszönhetően léphettünk a nyolcadik percben.

A második negyedben tartottuk a 8-10 pontos előnyt, ami a nyolcadik percre négyre fogyott, majd nemcsak egyenlítettek a házigazdák, de a félidőre végül a PINKK egypontos előnyével térhettek a csapatok.

A pihenő után ismét Heljic kosarával indult a játék, majd közel öt percnyi hatalmas csatát és küzdelmet követően 40-40-es állásnál Tóth Orsolya találatával indult be a Vasas gépezet, s pillanatok alatt magabiztos előnyhöz jutottunk.

Az utolsó negyed Bach Boglárka kétpontosával kezdődött, s ezzel 14 pontosra nőtt a vezetésünk. A házigazdák egyre nehezebben válaszoltak akadémistáink pontos találataira, akik ezzel párhuzamosan egyre magabiztosabban játszottak. Az utolsó percekben különösen Tóth Orsi brillírozott, aki hét másodperccel a mérkőzés lefújása előtt állította be a harminc pontos különbséget.

Fotó: Bornyi Márton


Hirdetések