Gy. Szabó Csilla, 2022.01.22. | Kosárlabda

Az első félidőben mutatott remek dobóformának és jó csapatteljesítménynek köszönhetően nyert férfi együttesünk magabiztosan a Salgótarján ellen. Farkas Attila 31-gyel járult hozzá a Vasas Akadémia 101 szerzett pontjához.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 17. forduló.

Vasas Akadémia – Salgótarjáni KSE 101-77 (32-20, 37-13, 16-23, 16-21)

Vasas: Medve (19/15), Moravcsik (3), Bagó (22), Radics (9/3), Sólyom (4). Csere: Farkas (31/21), Boros (7/3), Andrássy (4), Kelemen (2), Lakatos.

Salgótarján: Dragasevic (20/9), Molnár (18/12), Takács (18/15), Kuttor (2), Nshimba (6). Csere: Karanfilovski (10), Monye J. (3/3), Monye M.


A rájátszás közeledtével győzelmet vártunk csapatunktól a Salgótarján ellen, s ennek valószínűségét mindenféleképpen erősítette Moravcsik Áron, Boros Márk és Bagó Martin visszatérése. S bár kirobbanó formát a betegség után senki sem várhatott tőlünk, ők végül rácáfoltak erre az igazságra. Az első két pontot éppen Bagó szerezte, akinek a salgótarjáni Dragasevic válaszolt. Újabb vendégkosarak következtek, és a harmadik percre hatpontos hátrányba kerültünk. A hatodik percben sikerült Medve Máté távolijával egyenlíteni, majd kicsit később Farkas Attila három hibátlan hárompontosának, Andrássy Géza zsákolásának és Farkas büntetőinek köszönhetően tizenhárom pontos előnyhöz jutottunk.


Farkas Attila (9) fantasztikus formában játszott a Salgótarján ellen, 31 ponttal járult hozzánk csapatunk 100 feletti teljesítményéhez

A második negyedben folytatták remek játékokukat akadémistáink, Farkas továbbra sem tudott hibázni, s végül harminchat pontos vezetéssel zártuk az első félidőt.

A harmadik és negyedik negyedben visszaesett csapatunk teljesítménye és nagy küzdelem alakult ki a két csapat között. A salgótarjániak faragtak is a hátrányukból, győzelmünk azonban egyetlen percig sem forgott kockán.

Farkas Attila 31 szerzett pontjával és 32-es VAL-értékével a mezőny legjobbja volt.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok csapatomnak a győzelemhez! Az eredmény boldogsággal tölt el bennünket, ám a félidőben mutatott játékunkkal már korántsem lehetünk elégedettek. Azt gondolom, hogy saját magunkkal szemben sem volt korrekt, ahogy ekkor teljesítettünk, hiszen egy ránk jellemző mentalitást szeretnénk kialakítani, amely a találkozó végéig jellemez bennünket. A harmadik és a negyedik negyedet elveszítettük, ami semmiképpen sem jó, egy mérkőzés pontosan negyven percig tart. A szezon hátralévő részére, sok sikert kívánok a Salgótarjánnak!”

Farkas Attila, a Vasas Akadémia játékosa:

„Sajnos mindkét oldalon sok volt a hiányzó, ennek ellenére egy jó és ponterős mérkőzést sikerült játszanunk a Salgótarján ellen. Remek volt a dobóformánk, a végső sikert pedig az első félidő hatékony játékával alapoztuk meg. A második félidőre talán kicsit kiengedtünk, azonban így is nagyon örülünk a győzelemnek.”

Fotók: Bornyi Márton

 


Hirdetések