Jenkei Dániel, 2022.01.07. | Klub

Ennél csodásabban nem is sikerülhetett volna a Vasas család számára a 64. Év Sportolója Gála.

Egy év után ugyan maszkban, de közönséggel és a megszokott ünnepi külsőségek mellett tért vissza a Nemzeti Színházba az Év Sportolója Gála.

A piros-kék sportolók sikeres tokiói szereplése után jó érzésekkel várhattuk a díjazottak kihirdetését, és utólag elmondhatjuk, hogy minden számításunk bejött. Jó volt ma is vasasosnak lenni!

Elsőként Pap Biankát szólították a színpadra, hiszen nagy versenyben ő lett az év fogyatékos női sportolója. Paralimpiai bajnok úszónk már évek óta rendre ott volt a jelöltek között, de most kapta meg először a rangos elismerést. A színpadon köszönetet mondott az edzőjének, Szabó Álmosnak, aki kilenc éve mellette van, és kiemelte azt is, hogy a Vasas segítségére is a kezdetektől számíthat.


A legmeghatóbb pillanat ezután következett, hiszen örökös tiszteletbeli elnökünket, a 94 éves Raduly Józsefet a Sportújságírók Szövetsége életműdíjjal tüntette ki. Józsi bácsi személyesen nem lehetett ott a gálán, de nagyon szép filmet készítettek róla, melynek képkockáin büszkén viselte a piros-kék sálat, de visszaköszönt az a pillanat is, amikor először látta meg a róla elnevezett szektort az Illovszky-stadionban, vagy amikor a 90. születésnapján köszöntöttük egy Vasas-meccs előtt. Ha valakinek, akkor Józsi bácsinak az életműve tényleg önmagáért beszél. Maradjon még sokáig velünk!

 

 

Végül jött Szilágyi Áron, aki bizony a legnagyobb vastapsot kapta a Nemzeti Színház színpadán ezen az estén, amikor is kiderült, hogy öt év után ismét ő lett Magyarországon az év férfi sportolója. Ahogy akkor, most is egy olimpiai bajnoki cím hozta meg számára a díjat, de Áron egyébként is abszolút központi figurája volt az idei gálának, hiszen jelölt volt a kardcsapattal és az év pillanata szavazáson is, mestere, Decsi András pedig az év edzője elismerésben részesült. És azt is igazán jó volt hallani, ahogy Áron a köszönőbeszédében kiemelte a több mint kétévtizedes piros-kék kötődését.

Soha rosszabb estét, soha rosszabb évet, mint a 2021-es volt!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések