Gy. Szabó Csilla, 2021.12.26. |

A Vasas síszakosztályának fiatal sportolói Ausztriában edzőtáboroztak az ünnepek előtt, az idősebb versenyzők pedig Németországban, illetve Olaszországban szereztek értékes tapasztalatokat.

Bár december elején a várva várt hó is megérkezett a Normafához, a Vasas síelői akkor még inkább csak csúszkálni tudtak a vékony fehér takarón sífutás helyett. A kezdeti feladatokat azonban így is sikerült elvégezniük, kicsit később pedig már a sétautakon skätingelni, a fűvön pedig klasszikusozni is lehetett.

Az igazán jó körülmények azonban mégiscsak Ausztriában várták egyesületünk fiataljait, akik december 13-án egyhetes edzőtáborozásra utaztak Ramsauba. A 7 és 14 év közötti sportolók pedig alaposan ki is használták ezt a néhány napot, s annyit edzettek, amennyit csak lehetett.

„Tökéletes hó fogadott bennünket a világkupa helyszínen, ahol a kivilágított pályáknak köszönhetően még este is tudtunk edzeni – számolt be az ausztriai táborozásról Holló Miklós, a Vasas síszakosztályának vezetőedzője. – Minden nap három havas gyakorlásunk volt, valamint egy reggeli torna, amely az erőnléti képzést szolgálta. Napközben kétszer két órát tudtunk sífutni, amihez este még egy másfélórát tudtunk hozzátenni. Természetesen nagyon figyeltünk a fokozatos terhelésre, s ezért a gyerekek nagyon jól bírták a hetet. Szakmai szempontból nagyon fontos időszakot töltöttünk Ausztriában, mindenki sokat tanult és fejlődött már ezalatt a néhány nap alatt is.”


Ramsaui tájkép a Vasas SC sífutóinak reggeli edzése előtt

 

A szakosztály idősebb, válogatott sportoló közül Lágler Kristóf, valamint Laczkó Evelin Vivien és Bozóki Laura is külföldön töltötték az elmúlt heteket, igaz ők a FIS hivatalos versenyein, illetve tehetséggondozó táboraiban vettek részt. Előbbi Drezdában egy speciális városi futamon indult. Evelin és Laura pedig a nemzetközi szövetség junior biatlon csapatával az olaszországi Martellben gyakorolt.

„Az eredmények szempontjából vegyes hét áll mögöttem, de ennek ellenére technikailag nagyon sokat fejlődtem. Ráadásul lehetőségem volt tömegrajtban is indulni, ami ritkán adatik meg, így igen hasznos tapasztalatban lehetett részem. A pálya annyira jó volt, hogy jelenleg ezt tartom a kedvencemnek” – számolt be a dél-tiroli eseményekről, Laczkó Evelin Vivien, de már Galyatetőről hazafelé tartva, ahol síszakosztályunk tagjai az ünnepek előtti héten már igazi hazai havon is futhattak. Ez pedig az olaszországi kiváló pályát is megjárt 20 esztendős sportoló számára is nagy öröm volt.

„Nagyon szeretek itthon edzeni, úgyhogy most nagyon élvezzük a hideg időjárást, Galyatetőn mínusz tíz fok is volt, de érzetre még kicsit több is lehetett. Lőttünk is, futottunk is a rendelkezésünkre álló közel ötszáz méteres pályán, ami persze nem volt olyan kiváló, mint a martelli, én mégis nagyon élveztem” – fűzte hozzá Laczkó Evelin Vivien, aki versenyzőtársaihoz hasonlóan már az ünnepeket követően újabb külföldi versenyekre utazik.


Hirdetések