Jenkei Dániel, 2021.12.21. | Ökölvívás

A két aranyérem mellé további medálok is jutottak a Vasas-Süllősnek, és ismét a mieink nyerték a klubok közötti összesítést.

Győr adott otthont a 2021-es felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságnak, amelyen a Vasas-Süllős tizenkét versenyzővel indult, és bizony valamennyi sportolónk pontszerző helyen végzett.

Fodor Milán új súlycsoportjában, 67 kilóban lett magyar bajnok, míg Tallósi Péter 86 kg-ban a sportág történetének első országos bajnoki címét szerezte.

Remekül küzdött Fehér Koppány is, akinek +92 kg-ban csak a döntőben parancsoltak megálljt, így egy szépen csillogó ezüstéremmel gazdagodott.

Tóth-Szabó Vilmos kiváló teljesítményt nyújtva 57 kg-ban lett bronzérmes, és ugyanígy harmadik helynek örülhetett Budai Natalian, Lokár Márk, Sallai Márk és Anslement Tizián is.

A további pontokat pedig ötödik helyek formájában hozta Pöhl Balázs, Oláh Kristóf, Brajercsik Attila és Börzsei Kornél.

Az eredménysor láttán pedig az sem meglepő, hogy a klubok közötti összesítést idén is a Vasas-Süllős nyerte, így egy elégedett vezetőedző nyilatkozott Régi Dániel személyében honlapunknak:

- Abszolút jól sikerült ez az ob számunkra, akik vereséget szenvedtek a bajnokság során, azok is jó teljesítményt nyújtottak. Fodor Milán a döntőben nagyon meggyőző boksszal nyert, frissen és gyorsan mozgott, és ez mindenképpen fontos a válogatottbeli pozíciója szempontjából. Ráadásul nem volt könnyű dolga, hiszen az elődöntőben egy nagyon csúnya fejsérülést szedett össze. A másik bajnokunk, Tallósi Péter az utóbbi hetekben már igazolta, hogy kirobbanó formában van, Győrben is nagyon magabiztosan ment előre, és lett a cirkálósúly első magyar bajnoka. Az már nem az ő hibája, hogy fináléban végül nem álltak ki ellene. Fehér Koppányra is nagyon büszkék vagyunk, hatalmasat döntőztek Kiss Leventével, a szövetségi kapitány és a szakma visszajelzése alapján hosszú évek óta nem láttak ilyen jó mérkőzést. Az ellenfele egy hajszállal most jobb volt. Külön kiemelném még Tóth-Szabó Vilit, aki Vasas-nevelés, és most a felnőttek között is bizonyított, nagyon kevésen múlt számára a döntő, egy peches sérülés is hátráltatta, de nagyon jó úton halad. Örülök neki, hogy a teljesítményünkkel megnyertük a csapatversenyt, most január 3-ig pihenőt kap a csapat, utána pedig elkezdünk készülni a sűrű 2022-es évre. Végül hadd kívánjak boldog karácsonyt és új évet az egész Vasas családnak az ökölvívó-szakosztályunk nevében.

 

(borítókép: Magyar Ökölvívó Szövetség)


Hirdetések