B.V., 2021.12.20. | Kézilabda

Ma ünnepli születésnapját klubunk legendás vezetőedzője, minden idők legeredményeseb magyar kézilabdatrénereinek egyike, klubunk életműdíjasa, Csík János, aki tíz alkalommal (zsinórban nyolcszor) vezette bajnoki címre a Vasast.

Ötvenkét éve tartozik a Vasas családhoz Csík János, aki nem csupán a Vasas SC, hanem a magyar kézilabdázás legsikeresebb szakemberei közé tartozik. A legendás szakember december 20-án, hétfőn ünnepli a hetvenötödik születésnapját.

Összesen tízszer, zsinórban nyolcszor nyert bajnoki aranyérmet női kézilabdacsapatunkkal, kétszeres BEK-ezüstérmes, de az 1982-es, nemzetközi porondon csúcsra érő csapat alapjait is ő fektette le.

Honlapunknak adott öt évvel ezelőtti, hetvenedik születésnapjára készült interjújában így beszélt klubunkhoz fűződő viszonyáról:

„Már gyerekkoromban Vasas-drukker voltam, de csak negyvenhét esztendeje igazoltam ide. Mivel nem mindig a piros-kék klubban dolgoztam, úgy összegeznék, hogy megközelítőleg négyezer meccsem és nagyjából ezer játékosom volt trénerként. Az pedig nem túlzás, hogy évekig a Fáy utcában éltem, hiszen hajdanán reggel nyolctól este nyolcig itt tartózkodtam.”

 

 

Arra a kérdésre pedig, hogy szerinte akadt-e a nagyobb csapat a magyar kézilabdázás történetében a hetvenes, nyolcvanas évek Vasasánál, határozottan felelt.

„Nyilvánvalóan nem. Már csak azért sem, mert évről évre javult az együttes, hiszen olyannyira kimagaslott a mezőnyből, hogy a fejlődés érdekében a kísérletezést is megengedhettük magunknak. Amint azt a sikerszéria bizonyítja, nem csupán kiemelkedő képességű, hanem nyerő típusú játékosok alkották a csapatot, amelyben 1975 és 1982 között – a már említetteken kívül – olyan kiváló kézilabdázók szerepeltek, mint a kapuban Bujdosó Ágota, Győrvári Gyöngyi, Rácz Mariann, a mezőnyben pedig Angyal Éva, Gombai Katalin, Gódorné Nagy Mariann, Hajós Mária, Samus Ilona, Vadászné Vanya Mária.”

Az egész Vasas család nevében nagyon boldog születésnapot kívánok Csík Jánosnak!


Hirdetések