B.V., 2021.12.07. | Jégkorong

A sikeres nyári próbajáték után leigazolta a német Düsseldorfer EG 16 éves, saját nevelésű játékosunkat, Hiezl Balázst. Őt kérdeztük az első kinti tapasztalatokról.

Nívós európai bajnokságba, a német U17-es élvonalba igazolt a nyolcéves kora óta klubunkban nevelkedő Hiezl Balázs. A jelenleg is futó évadban tizenhárom mérkőzésen öt pontot (2 gól, 3 assziszt) szerzett új csapatában, sőt egyszer már a Düsseldorfer EG U20-as gárdájában is lehetőséget kapott.

„Már tavaly is szerettem volna külföldre, erősebb bajnokságba igazolni, végül augusztusban jött össze a próbajáték Düsseldorfban élő ismerőseim segítségével. A nyáron elégedett volt velem az edző, egy berlini tornára is magával vitt, végül pedig felhívtak, hogy szeretnék, ha náluk játszanék. Szeptember tizenötödike óta vagyok itt, eddig minden tökéletes.”

A tizenhat éves játékos elmondta, eleinte nagyon furcsa volt neki, hogy Németországban már kiérkezésekor mindenhol maszkot kellett viselni, az iskolai átállást is nehézkesen viselte, ellenben az edzéseken villámgyorsan beilleszkedett. Persze azóta az élet minden területén felvette a ritmust, külön némettanárhoz jár, és már egy helyi iskolába is jelentkezett.

 

 

Azt mondja, a vasasos évekre mindig jó szívvel fog emlékezni, nyolc évet játszott a korosztályos csapatokban, gyakorlatilag itt nőtt fel.

Az új szezont is jól kezdte csapatával, amely jelenleg vezeti Északi csoportot az U17-es élvonalban, így jó eséllyel pályázik a felsőházba kerülésre. Közben pedig természetesen minden adott a fejlődéshez, úgy az edzéseken, mint a mérkőzéseken.

„Sokkal gyorsabb a játék gyakorlatilag minden téren. A korongkihozatalok, a passzok sokkal természetesebben mennek, több a testjáték, gyorsabbak a cserék. Természetesen folyamatosan hajtani kell, de úgy érzem, felvettem a ritmust.”


Hirdetések