B.V., 2021.11.24. | Labdarúgás

Grumics öngóljával és Feczesin remek fejesével 2-0-ra nyert csapatunk a Szentlőrinc ellen Kozármislenyen a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában.

Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Szentlőrinc SE-Vasas FC 0-2 (0-1)
Kozármisleny, 400 néző.
Vezette: Szilasi Szabolcs (asszisztensek: Rózsa Dávid és Vörös Dániel)

Szentlőrinc: Hajagos – Farkas M. (Erdélyi B., 76.), Keresztes B., Hesz, Németh M. – Cenaj (Törőcsik, 85.), Török L. – Harsányi (Hajnal G., 63.), Biben (Maduka, 76.), Szinanovics – Grumics (Bányai, 63.). Vezetőedző: Marián Sluka.
Vasas: Jova – Terbe, Szivacski, Szilágyi Z., Silye – Szilágyi Sz. (Kapornai, 71.), Berecz, Hinora (Márkvárt, 80.) – Pekár (Rétyi, 89.), Bobál G. (Feczesin, 71.), Radó (Pátkai, 71.). Vezetőedző: Kuttor Attila.
Gólszerző: Grumics (45. – öngól), Feczesin (75.).
Sárga lap: Keresztes B. (34.)
Kiállítva: -


A november eleji, Tiszakécske elleni botlást feledtette vasárnap a Haladás legyőzése, már csak azért is, mert azzal a sikerrel a Vasas ismét átvette a vezetést az NB II tabelláján. Három nappal később azonban ismét bajnokit játszott a csapat, méghozzá a Szentlőrinc vendégeként Kozármislenyen.

A találkozón az első komoly esély a hazaiak előtt adódott, ám nem sokkal később a 15. percben Radó András is veszélyeztetett, ám közeli lövését blokkolták a védők. Az első félidő hátralévő részében ugyan fölényben futballoztak a mieink, túlzás lenne azt állítani, hogy futószalagon jöttek a nagyobbnál nagyobb helyzetek.

A 45. percben azonban kis szentlőrinci segítséggel megtört a jég: Hinora Kristóf jobb oldali szabadrúgását a házigazdák menteni igyekvő rutinos csatára, Miroszlav Grumics fejelte saját csapata kapujába, előnyhöz juttatva ezzel a Vasast (0-1).

 

 

Rögtön a szünet után a hazai védelmi megingást követően ismét Radó került hatalmas ziccerbe, ám Hajagos Tamás kapusba lőtt. A viszonylag kiegyenlített játékot a 75. percben egy újabb Vasas-szabadrúgás törte meg: megint Hinora tekert, ezúttal balról, a csereként beállt Feczesin Róbert pazarul érkezett, és a kimozduló kapust megelőzve az üres kapuba felelt (0-2).

A hajrában Pekár László akár a harmadik gólt is megszerezhette volna, a helyzete kimaradt, így maradt a 2-0-s, de azért így is magabiztos piros-kék siker.

Csapatunk vasárnap újra pályára lép, 17 órától a Budaörs gárdáját fogadja az Illovszky Rudolf Stadionban.


Hirdetések