B.V., 2021.11.14. | Kézilabda

A Magyar-kupa után az NB I-ben is gólokkal mutatkozott be klubunk nyáron igazolt fiatal irányítója, Gaschler Dominika. Őt kérdeztük az új környezetről, debütálásról és a további célokról.

A nyáron érkezett a Bajnok DSE Nemesvámos együtteséből a Vasasba Gaschler Dominika, de azt talán ő sem gondolta, hogy már az ősszel feliratkozik az NB I-es góllövőlistára. A 19 éves irányító ugyanis amellett, hogy az ifjúsági élvonalban és az NB II-ben szereplő együttesünk vezéregyénisége, csapatkapitányunk, Pénzes Laura sérülése miatt az első csapatban is lehetőséget kapott.

Ráadásul jó játékkal hálálta meg a bizalmat, a Hajdúnánással szemben megvívott Magyar-kupa, valamint a Mosonmagyaróvár és az FTC ellen bajnokikon egyaránt két-két gólt szerzett.

„Magam sem hittem el, amikor az NB I-es élcsapatok ellen betaláltam, remélem, ezek a pillanatok jó hatással lesznek a pályafutásomra. Érzem, hogy Geri (Penszki Gergely vezetőedző – szerk.) egyre jobban bízik bennem, ami jólesik természetesen. Fontos volt, hogy fokozatosan vetett be, először csak edzéseken, aztán már egy megnyert mérkőzésen, végül pedig élesben. Ennek is köszönhető, hogy kevésbé izgultam. Nagyon hiányoznak természetesen a sérült játékosaink, várjuk a visszatérésüket, addig is igyekszem pótolni őket. És persze azon vagyok, hogy az után is a csapat segítségére legyek.”

 

 

Dominika amellett, hogy jól kezdett az élvonalban, remekül érzi magát a Fáy utcában.

„Biztos vagyok benne, hogy pályafutásom során a legjobb döntést hoztam, amikor a Vasasba igazoltam. A lányok mind nagyon kedvesen fogadtak, azonnal a csapat teljes értékű tagjának éreztem magamat. Kiemelném poszttársamat, Kajdon Blankát, akitől a pályán is rengeteg segítséget kapok.”

Hiába a hat gól a felnőttek között, a szezon még csak most kezdődött el, így fiatal játékosunkra is sok feladat várhat még.

„Igyekszem olyan célokat kitűzni, amelyek elérhetőek. Először bizonyítani szeretnék Gerinek, hogy számíthat rám. Utána segítenék a csapatnak az NB I-es mérkőzéseken, és végül természetesen el szeretnénk érni a célunkat a bennmaradást. Mert szerintem ennek a csapatnak az NB I-ben van a helye.”


Hirdetések