B.V., 2021.11.07. |

Nemrégiben a söldeni állomáson mutatkozott be a világkupa-sorozatban klubunk alpesi sízője, Tóth Zita, aki interjúnkban a bemutatkozásról, a remekül sikerült felkészülésről és persze a nagy célról, az olimpiáról is beszél.

- Miklós Edit után első magyarként indulhattál a világkupa-sorozatban. Mit jelentett Neked a világ legjobbjai között versenyezni az ausztriai Söldenben?

Hatalmas élmény volt pályafutásom első világkupaversenyén indulni, ezzel az egyik gyerekkori álmom vált valóra. Eredetileg nem is volt tervben a rajthozállásom, azonban a felkészülésem annyira jól sikerült, hogy edzőimmel végül úgy döntöttünk, megpróbálom. És milyen jól tettük, hiszen rengeteg tapasztalatot szereztem, amit majd remélem, a szezon főversenyén, az olimpián is kamatoztatni tudok. Ez a söldeni világkupapálya a legszínvonalasabb a női sorozatban, nagy előnyt jelent majd a jövőben, hogy én az eddigi egyetlen magyarként kipróbálhattam magam rajta. Annak ellenére, hogy a mezőnyben még nagyon fiatalnak számítok, teljes mértékben úgy éreztem, én is oda tartozom, ami hatalmas motivációs löketet adott.

 

 

- Mikor láthatunk legközelebb a vk-sorozatban? Mit tartogatnak számodra a következő hetek?

Nagyon jólesik, hogy sokan várják a következő világkupa-indulásomat. Sajnos azonban ez nem Leviben lesz, mert a költségvetésünk nem engedi meg a finnországi utat. Azok a világkupafutamok, amik itt a közelben lesznek, mindenképpen tervbe vannak véve. Most a következő pár hétben főleg FIS-versenyeken indulok majd, remélem, sokat tudok majd faragni a pontjaimon, hogy minél előrébb kerüljek a világranglistán, és ezzel jobb rajtszámokat kapjak a jövőben.

 

- Többször mondtad, hogy a 2022-es pekingi olimpia a fő célod. Mit gondolsz most erről?

Magyarországnak csak egy női és egy férfi kvótája van az olimpiára. A szövetség csak jövő januárban dönt arról, hogy kik képviselhetik hazánkat. Nagyon bízom benne, hogy a női versenyző én leszek. Szuper csapat vesz körül, remek edzéslehetőségeim vannak, vagyis minden adott ahhoz, hogy a 2021/22-es szezonra jó formában legyek.


Hirdetések