B.V., 2021.11.04. | Birkózás

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zártak birkózóink a kötöttfogású kadet országos bajnokságon. Edzőnk, Wöller Gergő elégedetten értékelt.

A hét végén Dorogon tartottak a kadetkorú, kötöttfogású birkózok országos bajnokságát. Az elsősorban a szabadfogásra fókuszáló szakosztályunk versenyzői remekül szerepeltek. Tótok Péter (51 kg) és Arszunkaev Musza (92 kg) arany-, Baráth Károly (48 kg) ezüst-, Adelmann Márk (65 kg) pedig bronzéremmel térhetett haza. Eközben a Vasas a klubok közötti versengésben a harmadik helyet szerezte meg.

Nem csoda, hogy ezek után edzőnk, Wöller Gergő is elégedetten értékelt.

„Teljes mértékben elégedettek vagyunk a fiatalokkal, már csak azért is, mert a fő fogásnemünk a szabadfogás. A két aranyérmes versenyzőnk súlycsoportváltás után nyert, ahogyan Baráth Karcsi is egy súllyal feljebb csak egy hajszállal csúszott le a végső győzelemről. Ráadásul egy olyan srác múlta felül, akitől egy éve még 10-0-ra kapott ki. Adelmann Márk harmadik helyezésének is nagyon örülünk, az éremcsatában egy korábbi serdülő Eb-érmest gyűrt le. Örülünk a szereplésnek, a hónap végi szabadfogású országos bajnokságon pedig legalábbi ennyi, de inkább egy kicsit több éremben reménykedünk.”

 


Hirdetések