Gy. Szabó Csilla, 2021.10.31. | Kosárlabda

Szoros és küzdelmes mérkőzésen maradt alul a Vasas Akadémia férfi csapata Jászberényben. A döntő pillanatokban nem mentek a távoli dobások, összességében a támadásbeli hibákon múlt a mérkőzés.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 6. forduló.

Jászberényi KSE – Vasas Akadémia 71-65 (25-20, 14-11, 19-17, 13-17)

Jászberény: Velkey (19/12), Meleg (16/6), Rakic (7), Olasz (8), Várbíró (2). Csere: Rosic (8/6), Nagy (3/3), Homoki (8).

Vasas: Moravcsik (12/3), Medve (7/6), Boros (9/3), Radics (2), Andrássy (3). Csere: Kelemen (2), Bagó (9), Barócsi (3), Kerkai (8/6), Farkas (10/6), Sólyom.


Az első kosarat ugyan a házigazdák szerezték, a meccs eleje mégis akadémistáinké volt, Boros Márk, Radics Gerzson, Andrássy Géza és Moravcsik Áron pontjainak köszönhetően viszonylag gyorsan 9-3-ra húztunk el. A jászberényiek azonban nem engedtek ennél nagyobb különbséget, a nyolcadik percben Velkey sikeres távolijának köszönhetően 19-18-as vezetéshez jutottak, a negyed végére pedig öt pontos előnyre tettek szert.

A második negyed Moravcsik kétpontosával, majd büntetőjével folytatódott, s már csak két pontnyira voltunk a házigazdáktól. Egyenlítés helyett azonban a jászberényiek sorozata indult be és tíz pontosra növelték előnyüket. A tizennegyedik percben Farkas Attila távoli, majd közeli találatainak köszönhetően ismét felzárkóztunk, ezúttal öt pontra. Velkey azonban újból a hárompontos vonalon túlról volt eredményes, így maradt a nyolcpontos különbség, s ez már nem is változott az első félidő vége előtt.

A pihenő után Boros Márk hármasával nyitottunk, s ezzel ismét felcsillant a remény az egyenlítésre, ám a házigazdák ismét szemfülesek voltak, s minden sikeres kosarunkra azonnal válaszoltak, volt, hogy kétszer is. Hiába dobott Medve Máté két távolit, s hiába volt Moravcsik utolsó perces hármasa, a két csapat közti különbség ismét tíz pontnál stabilizálódott.

A negyedik negyed részünkről Kerkai Ádám két hárompontosával indult, ezzel hat pontra csökkent a két csapat közötti különbség. Ám ekkor közel öt percen keresztül képtelenek voltunk kosarat dobni, így a hazaiak tizenkét pontos előnyre tettek szert. Az utolsó percre 70-61-es állással fordultunk, 70-65-nél ismét felcsillant az egyenlítés reménye, ám a különbség ekkor már túl nagy volt, a hátralévő idő pedig túl kevés a bravúrhoz.


Csapatunk vezetőedzője a védekezéssel elégedett volt, a támadásban azonban fontos pillanatokban hibáztunk

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelték a győzelmet. Tudtuk, hogy egy jó csapat ellen játszunk, amelyben élvonalbeli játékosok is szerepelnek, s ezért jól kell teljesítenünk ellenük. Azt is tudtuk, hogy a védekezés fontos lesz, amiben ráadásul mi általában erősek vagyunk és hogy agresszívan kell kezdeni. A meccs mégsem a tervek szerint alakult. Sajnos gyorsan kiesett a centerünk, ami megbénította a csapatot. A védekezéssel összeségében elégedett lehetek, hiszen kevesebb pontot kaptunk ma, mint szoktunk. A támadásban ugyanakkor nagyon sokat hibáztunk. Különösen a fontos pillanatokban maradtak ki fontos kísérletek. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a folytatásban!”

Boros Márk, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is gratulálok a jászberényieknek, megérdemelten nyertek. Az első félidőben sajnos olyan védelmi hibákat vétettünk, amelyből nagy hátrányba kerültünk. Ettől ők jó ritmust szereztek, ami akadályozta a felzárkózásunkat. Amikor úgy tűnt, hogy fordulhat a kocka, mindig jött a részünkről egy-két szerencsétlen eladott labda. Nem láttam a statisztikákat, de szerintem a három pontosok százaléka nem volt az igazi. Ha ezekből két-három még beesett volna, akkor abból tudtunk volna építkezni, és a meccset is a magunk javára fordítani.”

Fotók:hunbasket.


Hirdetések