Gy. Szabó Csilla, 2021.10.30. | Kosárlabda

Remek játékkal szerezte meg élvonalbeli női együttesünk az idény első győzelmét. A PINKK-Pécsi 424 csapatát 25 ponttal verték akadémistáink Pasaréten.

TIPMIX NŐI NBI/A, 7. forduló.
Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 76-51 (15-10, 14-12, 30-11, 17-18)

Vasas: Tóth (10), Smailbegovic (11/9), Bach (3), Budácsik (9), Madár E (4). Csere: Pusztai (12/3), Madár K. (10), Heljic (4), Szerencsés (7), Dúl (6/6), Salamon, Siklós.

PINKK: Tenyér (2), Jáhni (6/6), Vincze (7), Davis (15), Szűcs (6/3), Csere: Mujovic (8), Horváth (2), Zsilinszky (2), Földing (3/3), Borbás, Pucz.


Tóth Orsi sikeres közelijével indult a pasaréti mérkőzés, amelyen csapatunk bokagyulladás miatt kényszerült nélkülözni irányítóját, Papp Klaudiát. A folytatásban azonban a pécsiek percei következtek, s már 8:2-re vezettek, amikor a hatodik perc közepén Madár Eszti révén ismét beindult az akadémisták pontgyártása, s gyorsan visszavettük a kezdeti vezetést. Szerencsés Tamara három másodperccel az első negyed vége előtti középtávolijának köszönhetően öt pontos vezetéssel zártuk a játékrészt.

A második negyed is akadémistáink sikeres támadásaival folytatódott, s gyorsan tíz pontos lett az előnyünk. Ezt követően a pécsiek is láthatóan nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak, többször visszajöttek néhány ponttal, de a mérkőzés menetében nem tudtak érdemi változást kiharcolni. A félidőre hét pontos előnnyel vonult csapatunk.

A harmadik játékrész Vasas-rohamokkal indult, Pusztai Petra két, Tóth Orsi egy duplájának köszönhetően negyvenhat másodperc alatt hat ponttal növeltük előnyünket. A pécsi edző erre időkéréssel reagált, amit ugyan egy vendégkosár követett, ám ezután ismét egy válasz nélküli hét pontos Vasas-sorozat jött, s már el is léptünk 21 ponttal. A tendencia szerencsére ezután sem változott, és a harmadik negyedet már 26 pontos előnnyel zártuk.

Az utolsó negyedben óriási csata alakult ki, de akadémistáink remekül tartották a 22-25 pontos előnyüket. Az felnőtt csapathoz idén felkerült Dúl Terka utolsó percben szerzett hárompontosával alakult ki a 76-51-es végeredmény, s ezzel együttesünk megszerezte idei első győzelmét.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Számítottam arra, hogy döcögős lesz a kezdés, hiszen a mai találkozónak nagy volt a tétje. Nagyon vágytunk már a győzelemre, ráadásul hazai pályán játszottunk. Talán pont emiatt hagytunk ki több könnyű dobást az elején, s így még nagyobb zavar keletkezett a fejünkben. A félidőben tartottunk egy rövid megbeszélést, elmondtam a lányoknak, hogy minden rendben van, csak a befejezésekre kellene jobban odafigyelni, hiszen a helyzetek megvannak. Ennek szellemében jöttünk ki a pályára, a gyors játék pedig rögtön meghozta az önbizalmat. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszerezni az első győzelmünket, kicsit sajnálom, hogy pont most jön a szünet, de ezen az úton kell tovább haladnunk.”

Pusztai Petra, a Vasas Akadémia játékosa:

„Végre beérett a munkánk gyümölcse, nagyon sokat dolgoztunk ezért a győzelemért. Csapatként megtettünk mindent, nagyon nagyot küzdöttünk, rettentően boldog vagyok.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések