Jenkei Dániel, 2021.10.27. | Klub

A Vasas SC curling szakosztályánál gondoltak egy nagyot: november 21-én egy nyílt nap keretében mindenki kipróbálhatja a téli olimpia műsorán is szereplő sportágat a Kamaraerdőn, az esemény bevétele pedig teljes egészében a Bókay Gyermekklinikához kerül.

A kezdeményezés ötletgazdája, Dencső Blanka, a Vasas curling szakosztályának igazgatója mesélt az ötletről honlapunknak:

A korábbi években a szakosztályunk mindig örömmel csatlakozott az anyaegyesület jótékonysági kezdeményezéseihez, idén pedig úgy gondoltuk, hogy mi magunk is szeretnénk egy ilyet elindítani. Személyes indíttatásból esett a Bókay Klinikára a választás, ahol hihetetlen minőségű ellátást és szeretetet kapnak a beteg gyerekek, így biztosan mondhatom, hogy nagyon jó helyre fognak kerülni az adományok. Ráadásul a Vasas SC-nek korábban is volt már a Bókayval közös akciója, így ilyenfajta folytonosság is van a történetben.

És hogy pontosan mivel készülnek november 21-re?

Már csak három hónap van a téli olimpiáig, amelyen a curling is ott lesz a műsorban, sőt, elképzelhető, hogy magyar versenyzők is kijutnak a játékokra, így szerintem egy jó lehetőség ez a nyílt nap arra, hogy a nagyközönség is kipróbálja a sportágat. Szakképzett oktatók, válogatott sportolók mutatják majd meg az alapokat Kamaraerdőben, az ország egyetlen curlingpályáján, tehát ez egy ritka lehetőség. Emellett bemutatjuk a sportág utcai változatát, és különböző videós kedvcsinálókkal is készülünk.

 


A világbajnoki ezüstérmes Szekeres Ildikótól is el lehet majd lesni a sportág fortélyait



És immár az is biztos, hogy vendégként olyan ismert vasasos sportolók is ott lesznek az eseményen, mint az olimpiai bajnok vívó Szász-Kovács Emese vagy a világbajnok birkózó Sastin Marianna, de számíthatunk a curling szakosztályunk sportolóival együtt dolgozó Shane Tusupra is.

 

Csússz, seperj és segíts!
Nyílt nap a Vasas SC Curling Szakosztályánál, próbáld ki Te is a sportágat!
Időpont: 2021. november 21.
Helyszín: Kamaraerdei Curling Club, Budapest, Susulyka utca, 1112
Részvételi díj: 5000 Ft/fő, de ennél nagyobb összegű felajánlást is örömmel veszünk, hiszen az esemény valamennyi bevétele a Bókay Gyermekklinikához kerül

 


Hirdetések