Gy. Szabó Csilla, 2021.10.24. | Kosárlabda

Nagy csatában maradt alul élvonalbeli női együttesünk a Cegléd otthonában. A Vasas Akadémia csapatának a jó kezdés ellenére sem sikerült megszereznie első győzelmét az idei bajnokságban.

TIPPMIX NŐI NBI/A, 6. forduló.
VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 57-53 (18-16, 12-14, 13-8, 14-15)

Cegléd: Manis (20/6), Szabó Fanni (3/3), Katona (2), Kobolák (4), Szirony (4/3). Csere: Holesinska (10/6), Baugh (6), Szabó Dóra (5/3), Szabó Flóra (3), Rakita.

Vasas: Budácsik (8), Papp (12/3), Tóth (14), Bach (1), Madár E (12/6). Csere: Pusztai, Smailbegovic (4), Szerencsés, Heljic, Salamon (2), Dúl.


Rég nem látott lendülettel és pontossággal kezdtek akadémistáink, a harmadik percben már 6-2-re vezettek, Tóth Orsolya, Budácsik Dorottya és Papp Klaudia kosarainak köszönhetően. A hatodik percre tovább növelték az előnyünket, hiszen 14-7-volt a javunkra. Ekkor lassan elkezdtek felzárkózni a hazaiak, akik az első negyed vége előtt néhány másodperccel, Szirony hárompontosának köszönhetően vették át először a vezetést.

A második negyed ismét Vasas rohamokkal indult, s a második perc elején már nálunk is volt az előny. Ekkor küzdelmes és pontszegény időszak következett, hiszen majd hat percen át egyik csapat sem tudott kosarat dobni. Végül a hazaiak törték meg a rossz szériát és 22-22-re egyenlítettek Lauren Manis büntetőivel. Ezt követően Tóth Orsi révén ismét akadémistáink vették magukhoz a kezdeményezést és a vezetést, a negyed végére azonban Holesinska hárompontosával ismét egyenlítettek a ceglédiek.

A harmadik negyedben Budácsik Dorottya közelijével 32-30-as vezetéshez jutottunk, a folytatásban azonban jobban összpontosítottak a vendéglátók, és 43-38-as előnnyel vághattak neki a negyedik negyednek.

Az utolsó játékrészben állandósult az öt pontos hazai vezetés, ám a lefújás előtt egy perccel Smailbegovic Nadija pontos távolijának köszönhetően háromra kapaszkodtunk vissza. Az egyenlítés azonban nem sikerült, négy pontos vereséget szenvedett csapatunk az Albertirsa Sportcsarnokban.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nagy energiákat vittünk ki a pályára, de ha meg akarjuk nyerni a maihoz hasonló mérkőzéseket, meg kell értenünk, hogy erre mindannyiunknak készen kell állni. Sajnos ma sem mondhatom el minden játékosról, hogy ideálisan felkészült erre a mérkőzésre. Főleg támadásban voltak gondok, mert nagyon sok könnyű lehetőséget kihagytunk. A védekezésünkről és a harcosságról nem tudnék rosszat mondani, azzal nem volt baj. Fiatal csapatunk sajnos többször rosszul reagált a pályán történtekre, és amikor igazán kellett volna, nem tudtunk eredményesek lenni.”

Bach Boglárka, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon nehéz mérkőzés volt a mai. Abban már sikerült előbbre lépnünk, hogy az ellenfelünket a meccs elején nem hagytuk elhúzni, mint az előző fordulókban. Nagyon küzdős meccs volt, de sajnos úgy tűnik, hogy még nem értünk meg arra, hogy megfelelően tudjuk kezelni ezeket a fontos mérkőzéseket.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések