Jenkei Dániel, 2021.10.14. | Klub

Saját nevelésű, háromszoros olimpiai bajnok kardklasszisunk 2024-ig meghosszabbította szerződését, így vasasos színekben fut neki az ötödik olimpiájának is.

Mára már nyugodtan mondhatjuk, hogy meseszerű a történet: Szilágyi Áron 9 évesen ment le először Pasarétre a Vasas vívótermébe, ahol Gerevich György kezei alatt kezdte el a kardforgatást. Szeretett mestere halála után 2012-ben Somlai Béla tanítványaként nyerte meg az első olimpiai aranyát, amelyet címvédés követett Rióban és Tokióban is, immár Decsi András szakmai felkészítése mellett.

Sokat soroltuk a jelzőket erre az elképesztő, történelmi teljesítményre, de egy biztos, Áron már életében a saját sportága legendája lett. Miközben egyébként továbbra is magától értetődő természetességgel része a pasaréti hétköznapoknak: nap mint nap megfordul a Kovács Pál Vívócsarnokban, ahol együtt mozog a legfiatalabb vasasos vívópalántákkal, és immár bő egy éve szakosztályelnökként is sokat tesz második otthonáért.


Annak pedig mindannyian nagyon örülünk, hogy a jelek szerint három olimpiai arany után is maradt benne még éhség…

Először valóban azt kellett magamban tisztáznom, hogy folytatom-e a pályafutásomat, de ez nem tartott sokáig, elég hamar eldöntöttem, hogy megcélzom a párizsi olimpiát. Az pedig egyáltalán nem volt kérdés, hogy ezt továbbra is a nevelőegyesületem színeiben teszem, abban a közegben, ahol felnőttem. Örülök, hogy Markovits László klubelnök és a klubvezetés is hasonlóan gondolkodott, így nem nyúltak hosszúra a tárgyalásaink. Harmincegy éves vagyok, nem szeretek semmit félgőzzel csinálni, teljes odaadással fogok készülni szezonról szezonra a továbbiakban is. Sokszor mondom, hogy Pasarét és a Vasas vívócsarnoka a második otthonom, így az egy örömteli plusz számomra, hogy szakosztályelnökként is vannak már feladataim – mondta el honlapunknak a szerződése aláírása után Szilágyi Áron.

 


A másik aláíró, Markovits László klubelnök pedig a következőket fűzte hozzá:

- Azt hiszem, önmagáért beszél, hogy egy saját nevelésű, háromszoros olimpiai bajnok sportoló meghosszabbította a szerződését a klubbal. Egészen különleges érzés, hogy Áront tovább kísérhetjük az újabb céljai felé, és az ötödik olimpiájára is vasasos sportolóként készül fel. Az pedig külön öröm, hogy immár sportvezetői szinten is van egy szoros partnerség, és ilyen szempontból is tudjuk közösen építeni a Vasas jövőjét.


Hirdetések