B.V., 2021.10.12. | Jégkorong

Az államilag kiemelt akadémiák előtt végzett az élen az első körben klubunk U18-as csapata, emellett jól szerepeltek az U21-esek és az U16-osok is.

Kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyert és azt az egyet is csak szétlövésben vesztette el U18-as jégkorongcsapatunk a bajnokság első szakaszában, a kvalifikációban. Az utolsó fordulóban a KMH felett aratott magabiztos, 10-1-es sikerrel koronázták meg addigi szereplésüket a fiúk.

Összességében természetesen Nagy László vezetőedző is elégedett volt a produkcióval: Két gyors góllal indítottuk a meccset, ezt követően csökkent a koncentrációnk és leromlott a játékunk minősége, így nehezen rajzolódott ki a két csapat között lévő játéktudásbeli különbség. A záró harmadra felkapcsoltunk egy fokozatot, ami több korcsolyázást, pontosabb játékot hozott, így végül tetszetős akciókkal, szép gólokkal, felszabadult játékkal sikerült befejeznünk a mérkőzést és a kvalifikációs sorozatot. Várjuk a középszakasz sorsolását.”

Az U21-es gárda – bár vár még rá egy mérkőzés – szintén bebiztosította a helyét a felsőházban. Sőt amennyiben kedd este nyer a Pesterzsébet ellen, szintén elsőként jut tovább a kvalifikációból. A Dunaújvárosi Acélbikák hétvégi legyőzését követően tömör értékelést adott Jánosi Csaba vezetőedző: „Nyertünk! Matematikailag is bent vagyunk a felsőházban.”

Az U16-os alakulat folytatta szereplését az A2-es bajnokságban, amelyben az elsőfordulós vereség óta hibátlanul teljesít, legutóbb a Budapest Jégkorong Akadémia otthonában nyert 8-1-re. A találkozót követően így nyilatkozott Hoffmann Attila vezetőedző:

„Az elmúlt két meccs forgatókönyve szerint alakult megint a mérkőzés. A második harmadtól kezdve érvényesült az akaratunk, és magabiztos győzelmet arattunk. A csapat legjobb játékosa Hiezl Martin volt.”


Hirdetések