Gy. Szabó Csilla, 2021.10.10. | Kosárlabda

Az első félidőben megszerzett több mint húsz pontos előnyének köszönhetően, végig vezetve, magabiztosan nyerte a Győr, a Vasas Akadémia elleni női élvonalbeli mérkőzést. A tavalyi idény bronzérmese esélyeshez méltóan használta ki játékosaink kezdeti gyengébb védekezését.

TIPPMIX NŐI NBI/A, 4. forduló.

Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia 75-54 (24-15, 24-7, 12-17, 15-15)

Győr: Török (14/6), Weninger (5/3), Dombai (14/6), Oroszova (19/3), McDonald (2). Csere: Markovic (8), Ruff-Nagy D (11/9), Varga (2), Rozmán, Baffy, Milkovics.

Vasas: Tóth (16/3), Papp (14/6), Bach (10/6), Budácsik, Madár E (2). Csere: Pusztai, Salamon (4), Smailbegovic (5), Szerencsés, Madár K (3/3), Dúl.


A tavalyi élvonalbeli női bajnokság bronzérmese ellen nehéz mérkőzésre számíthattak a Vasas Akadémia játékosai. A győriek Dombai Réka hárompontosával indítottak, amire Bach Boglárka válaszolt egy sikeres közelivel. S bár a vendéglátók mindig egy lépéssel előbbre jártak, a különbség sokáig néhány pontos volt csupán. A nyolcadik perctől azonban többször is 10 pontos előnyhöz jutottak a győriek.

A tizenkettedik percben Papp Klaudia sikeres három pontosát követően már csak 28-20-ra vezetett az ellenfél, ám ekkor több mint öt percen keresztül egyetlen játékosunk sem tudott pontot szerezni. Ennek köszönhetően a győriek 15 ponttal el is léptek tőlünk. A 17. perc végén Tóth Orsi szakította meg a rossz szériát, ám ekkor egy újabb, immáron a negyed végéig tartó kosármentes időszak következett a számunkra. A félidei nagy szünetre így 26 pontos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.

A harmadik és a negyedik negyedben kiegyensúlyozottabb lett a mérkőzés, akadémistáink faragtak is a hátrányukból, ám arra már nem futotta erejükből, hogy ténylegesen meg is közelítsék az esélyesség terhét jól kezelő ellenfelüket.

Legeredményesebb játékosunk Tóth Orsolya volt, aki 16 szerzett pontjának is köszönheti, hogy együttesünk legmagasabb VAL- értékét (27) mondhatta magáénak a győriek elleni találkozón.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A győriek megérdemelten nyertek. Annak viszont nagyon örülök, hogy végre tizenkét játékossal tudtunk kiállni. Sajnos nagyon puhán védekeztünk, főleg az első félidőben, amit egy Győr szintű csapat természetesen azonnal kihasznált. Most vissza kell térnünk a kis műhelyünkbe és dolgozni tovább.”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„A szezon talán eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtottuk a mai délutánon, remélem ezzel ezt ki is pipáltuk a hátralévő időszakra. Sokat kell még dolgozni, ráadásul sokkal nagyobb hittel, alázattal, amennyiben a céljainkat el szeretnénk érni.”

Fotó:hunbasket

 

 


Hirdetések