B.V., 2021.09.19. | Kézilabda

Bemutatkozott az NB I-ben női kézilabdacsapatunk, méghozzá eddig minden a legjobb forgatókönyv szerint alakult: a lányok a nyitányon bravúros győzelmet arattak az Alba Fehérvár ellen, három nappal később Győrben pedig nagyon hasznos mérkőzést játszottak.

Három év után tért vissza az első osztályba klubunk felnőtt női kézilabdacsapata. A nyári várakozás és persze kőkemény felkészülés után a stabilan NB I-es, a mieinknél lényegesen rutinosabb játékosokból álló Alba Fehérvár KC érkezett a Sterbinszky-csarnokba. Ám természetesen együttesünk szurkolóink támogatásával meglepetésre készült, és az ellenfélből, remekül felkészülve végre is hajtotta az első nagy bravúrját az évadban.

 

 

Pedig nem indult jól a meccs, ami azt tekintve nem csoda, hogy a legtöbb Vasas-játékos pályafutása első NB I-es perceit teljesítette a kezdő sípszó után. Ám 2-6-t követően összeállt hirtelen összeállt a játék, és a csapat éppen azon erényeit mutatta meg, amelyeknek a segítségével az egész szezon során sikeres lehet. A játékosok felvették a ritmust, és végig egymásért küzdöttek, szinte nem is lehetett senkit külön kiemelni (talán csak a kapuban tényleg extrát nyújtó Kurucz Annamáriát), annyira egységes volt a társaság. A vége pedig 26-24-es piros-kék siker lett.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

És mindjárt aktuálissá vált Penszki Gergely vezetőedző szezonbeharangozónkban elejtett mondata: „Lesznek olyan meccsek, amelyeket meg fogunk nyerni és lesznek olyanok, amelyeken csak nyerhetünk.”

Az első meccs, mint utólag kiderült, az előbbi kategóriába esett. A három nappal később esedékes győri vendégjátékkal kapcsolatban azonban nem volt kérdés, tanulni megy a csapat, vagy ha úgy tetszik, azon a meccsen csak nyerhet.

Az összecsapást természetesen az ETO nyerte (41-21), ám a folytatás és a fejlődés szempontjából mindenképpen hasznos hatvan percet teljesítettek játékosaink. A mérkőzés lehetséges hozadékaival kapcsolatban így nyilatkozott Penszki Gergely:

„Örülök neki, hogy a Győr nagyon komoly játékkal tisztelt meg bennünket. Tanulni jöttünk, amit meg is köszöntünk. Tisztességgel, becsülettel játszottuk a mérkőzést, nagyon sokat tapasztaltunk. Láthattuk azt, hogy milyen szellemiségben játszik a Bajnokok Ligájában is végső győzelemre esélyes csapat. Köszönjük az ellenfelünknek, hogy ilyen mérkőzést játszhattunk! Mi vesztettünk két pontot, de minden másban csak nyertesei vagyunk a mérkőzésnek."

A keddi, győri meccs miatt a mostani hétvége szabad volt, ám jövő szombaton következik az újabb megméretés, a Kisvárda együttesét fogadjuk hazai pályán 17 órától.


Hirdetések