B.V., 2021.09.17. | Jégkorong

Nagyszerűen startoltak korosztályos jégkorongcsapataink: az első néhány forduló után az U21-esek és az U18-asok között is a mieink vezetnek a kvalifikációban.

Háromból három sikerrel kezdett az U21-es együttes: Jánosi Csaba tanítványai időrendi sorrendben a Debreceni Hoki Klub, az FTC és a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét is legyőzték, és ezzel pillanatnyilag vezetik a kvalifikációt. A harmadik, 5-1-es idegenbeli győzelem után így értékelt honlapunknak a vezetőedző:

„Ezzel a három ponttal számoltunk előzetesen. A mutatott játék nagyjából két harmadon keresztül elfogadható volt, de a végén megint nem koncentráltunk megfelelően. Ezt, illetve néhány másik hibát elkövettük az előző mérkőzésen is és ezeket biztosan nem engedhetjük meg magunknak sokszor.”

A tréner mellett játékosunk, Gruff Kevin is elmondta a véleményét:

„Szerintem a csapatnak nem sikerült rosszul az első harmad. Magabiztosan játszottunk, de ez csak a második harmadban mutatkozott meg az eredményben. A végére talán lazábban vettük a mérkőzést és a Dunaújváros emberhátrányban szépített. Sok munka van még előttünk, leginkább a speciális játékot kell gyakorolnunk.” 

Nem panaszkodhatnak a formájukra az U18-asok sem, miután a kvalifikáció első négy mérkőzését megnyerték. Az FTC és az Óbuda HA után legyőzték az államilag kiemelt központok közül, a Budapest Jégkorong Akadémiát és a DVTK Jégkorong Akadémiát is. Ennek köszönhetően négy forduló után az U18-asok is az élen állnak. Az utolsó, 4-2-es sikerrel végződött találkozó után Nagy László vezetőedző nyilatkozott:

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első cserében szerzett gól után támadásban maradtunk és folyamatos nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, végül egygólos vezetéssel mehettünk a szünetre. A következőkben is nagy energiával játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk a hatvan perc alatt, ám a mezőnybeli passzjátékunkba becsúsztak elkerülhető hibák, amivel időnként megnehezítettük a saját dolgunkat. A küzdéssel, akarattal ezúttal sem volt gond és az előnyünket sikerült megtartani, majd egy, a hajrában lőtt góllal biztossá tettük a győzelmünket.”

Így látta az értékes sikert játékosunk, Nemcsics István:

„A szezonban ez volt a második legfontosabb mérkőzésünk. A határozott kezdésnek köszönhetően már az első percben gólt szereztünk a Miskolc ellen. Ezt a harcias hozzáállást szinte végig tudtuk tartani a meccs alatt, annak ellenére, hogy a DVTK mindent megtett azért, hogy átvegye az irányítást. Egy nagyon izgalmas, eseménydús mérkőzést játszottunk, melyen végig tudtuk játszani a megbeszélt taktikát.A csapatban mindenki kitett magáért, mindent beleadott, ami meg is látszódott a végeredményen.”


Hirdetések