Jenkei Dániel, 2021.09.16. | Ökölvívás

Élversenyzőink számára a világbajnoki válogatás volt célkeresztben a 2021-es Budapest-bajnokságon, utánpótlás bokszolóink pedig számos érmes helyezéssel gazdagodtak Csepelen.

A felnőtteknél világbajnoki válogató is volt egyben a mögöttünk hagyott Budapest-bajnokság. A válogatott szakmai stábja ezekben a hetekben próbál benyomásokat szerezni a versenyzőkről, hogy megalapozottan állíthassák össze az október végi belgrádi vb-re utazó csapatot.

Nos, Fodor Milánra nem lehetett panasz, hiszen új súlycsoportjában, 67 kg-ban két szoros meccsen is legyőzte Gerzsenyi István.


80 kg-ban Lokár Márk Kovács Pállal küzdött, az elsőt simábban nyerte az ellenfél, a másodikra viszont sikerült egy jóval szorosabb összecsapást produkálni.

86 kg-ban Tallósi Péter Vincze István ellen kezdett, egy véletlen összefejelés után az ellenfelet leléptették, ezután pedig Hámori Ádám következett, akivel bokszolónk egy végletekig szoros meccset produkált, de végül az ellenfél kezét emelték magasra.


Szólni kell még a +92 kg-os Fehér Koppányról, aki a napokban lett hivatalosan is a Vasas-Süllős versenyzője, ő az első meccsét megnyerte Felföldi László ellen, de egy vétlen fejelés miatt olyan sérüléseket szenvedett, hogy másnap már nem tudott kiállni.


Vezetőedzőnk, Régi Dániel elmondta, hogy még sok munka vár rájuk, de voltak biztató jelek ezen a Budapest-bajnokságon. Élversenyzőink pedig most Tatán készülnek tovább, majd Szarajevóba utaznak egy tornára.


A Budapest-bajnokságon egyébként utánpótlásszinten is érdekeltek voltunk, a Vasas-Süllős rengeteg érmet nyert, ahogy ez az alábbi eredmény-összefoglalóból is látszik. 

 

Junior Női:
- 52 kg - Horváth Kármen - I. hely
- 57 kg - Horváth Laura - I. hely
Ifjúsági Női:
- 54 kg - Kertész Alexandra - I. hely
Serdülő Férfi:
- 48 kg - Brázovics Tamás - I. hely
- 75 kg - Bozai Gyula - III. hely
Junior Férfi:
- 60 kg - Sándor Dominik - II. hely
- 80 kg - Nagy Márk - III. hely
- 80 kg - Lancov Péter - III. hely
Ifjúsági Férfi:
- 57 kg - Tóth-Szabó Vilmos - I. hely
- 60 kg - Simon Salamon - II. hely
- 75 kg - Csönge Botond - II. hely
Felnőtt Férfi:
- 80 kg - Lakatos Kristóf - III. hely
- 92 kg - Brajercsik Attila - II. hely
- +92 kg - Börzsei Kornél - I. hely
- +92 kg - Anselment Tizián - II. hely
Junior csapatverseny: II. hely
Ifjúsági csapatverseny: I. hely
Felnőtt csapatverseny: II. hely
Összesített csapatverseny: II. hely

Hirdetések