Jenkei Dániel, 2021.09.07. | Ökölvívás

Szeptembertől Régi Dániel a Vasas-Süllős ökölvívóinak új vezetőedzője, akinek nem kell bemutatkozó köröket futnia majd a Gedó-teremben, és aki stábjával az innovatív módszerekben hisz. Süllős Gyulát, szakosztályunk elnökét is megkérdeztük a folytatásról.

Régi Dániel 1995 és 2008 között erősítette a Vasas SC ökölvívó szakosztályát, legnagyobb sikerét pedig 2005-ben érte el, amikor magyar bajnok lett középsúlyban. A profi évek mellett 2007-ben rekreáció szakon szerzett diplomát, 2020 óta pedig ökölvívó szakedzőnek mondhatja magát. Az elmúlt éveket a Honvédnál töltötte, de mondhatjuk nyugodtan, hogy a szíve végül hazahúzta…


- Ladányi Robival, a gyerekkori barátommal kezdtük el felépíteni a Honvéd ökölvívást, aki szintén eredményes vasasos versenyző volt korábban. Tavasszal merült fel először a lehetőség, hogy a Fáy utcában, a Vasas kötelékében folytathatnánk a munkát. Károlyfi László, a szakosztályunk korábbi vezetője volt az összekötő kapocs. Minden rendben volt a Honvédnál egyébként, de a Vasas számunkra többet jelent minden más klubnál, így végül igent mondtam a vezetőedzői felkérésre. Robi mellett több mint tíz versenyző is érkezik velünk a Vasashoz, a felnőttektől a leendő serdülőkig, tehát igencsak vegyes korosztályokban. Velük és a Vasas meglévő versenyzőivel szeretnénk egy jó egységet alkotni. A szakmai stáb tekintetében nem lesz gond ezzel, hiszen nagyon jól ismerem a vasasos kollégákat, elég, ha csak Barta Zsoltot említem, aki az állandóságot képviseli évtizedek óta, de mondhatnám a masszőrt, Esch Gábort is, akivel szintén nagyon szoros kapcsolatot ápolunk, ahogy az eddigi, remek munkát végző vezetőedzővel, Ráth Miklóssal is sok-sok évet töltöttünk együtt piros-kékben.

 


 

Régi Dánielt ennek kapcsán a régi vasasos időkről is megkérdeztük:

Én az egész amatőr pályafutásomat a Fáy utcában töltöttem, tényleg minden szegletét ismerem a sporttelepnek. Persze a mostani Gedó-terem már más dimenzió, egészen kiváló feltételek között dolgozhatunk majd. Anno én Bódis Gyula bácsitól, Klein Csabától, Szántó Imrétől, majd Bacskai Imrétől tanulhattam meg az ökölvívást itt a klubnál, ami óriási érték volt számomra. Később Markovits László a centenáriumi ünnepségre is meghívott, tehát mondhatom, hogy sosem szakadtam el a klubtól. Konkrétan még a régi parkolókártyámat is megtaláltam most, amikor újra jöttem a Fáy utcába.
 


És hogy miben hisz az új vezetőedző szakmai téren?

- A rengeteg munkában és edzésben, és persze azok helyes adagolásában. A mottóm az, hogy az életben nincsen kifizetetlen számla. Összességében modern módszereket alkalmazunk, amennyire csak lehet, innovatívan dolgozunk, és szeretnénk ezt kifejezetten a toborzásra is kiterjeszteni, hiszen fontos, hogy legyen merítési lehetőség. Ezen a téren pedig a fiatalokat a természetes közegükben kell elérni, ami jelen esetben a közösségi midát, azon belül is a TikTokot vagy éppen az Instagramot jelenti. A Vasasnak nagyon komoly múltja van és a jelenben is vannak bőven olyan versenyzők, akikre fel tudnak nézni a fiatalok, ez is nagyon fontos része az építkezésnek. Szakmailag nyilván az a cél a következő években, hogy minél több olyan versenyzőnk legyen az utánpótlásban, akik ki tudnak jutni a különböző világversenyekre. A felnőtt sportolóknak pedig olyan perspektívát kell vázolni, aminek köszönhetően benne tudnak maradni a sportágban. Az újdonságok mellett persze a hagyományos tapasztalatra is alapozunk, ezért is külön öröm számomra, hogy sikerült megnyernünk Bacskai Imrét szakmai tanácsadónak. Ha vannak példaképek és eredmények, akkor pedig nem lesz gond a toborzással sem.


Külön kíváncsiak voltunk arra, hogy a tokiói olimpiáról végül lemaradó élversenyzőnk, Fodor Milán jövője hogyan alakulhat:

- Milán továbbra is a kiemelt versenyzője a Vasas-Süllősnek, de nyilvánvaló, hogy 28 évesen fel kell frissíteni testben és fejben is, és új célokat kell találnia. Ennek jegyében súlycsoportot fog váltani, és a vb-válogatón már 67 kg-ban indul. Azt gondolom, hogy ha új impulzusok érik, akkor reális cél lehet számára a párizsi olimpia.


És ha már ez a bizonyos vb-kvalifikáció szóba került, a Budapest-bajnokság keretein belül rendezendő szeptember 9-i viadalon Fodor Milán mellett Lokár Márk 80 kg-ban indul, Tallósi Péter 86 kg-ban, míg az egyik új igazolásunk, Fehér Koppány +92 kg-ban képviseli majd a Vasas-Süllőst. 

 

Megvan a kontinuitás
A Süllős-család rendületlenül támogatja tovább a Vasas ökölvívását, ennek hála a Vasas-Süllős az elmúlt évtizedekben fogalommá vált a magyar bokszban. Szakosztályunk elnöke, Süllős Gyula most így nyilatkozott honlapunknak az új vezetőedző kinevezése kapcsán.
- Amióta mi irányítjuk a szakosztályt, mindig is elvárás volt, hogy komoly tudással bíró szakemberek töltsék be a vezetőedzői pozíciót. Ilyen tekintetben Bacskai Imrét tartom az etalonnak, de Ráth Miklós is méltó volt a folytatásra, hiszen az ő időszaka alatt is szép eredményeket ért el a Vasas-Süllős. Régi Dániel személye pedig magában hordozza a további kontinuitást, hiszen neki is Bacskai Imre volt az edzője, ráadásul abszolút piros-kék vér folyik az ereiben. Volt egy hosszabb beszélgetésem vele a közelmúltban, amely során már tizenöt perc után megbizonyosodtam arról, hogy jó kezekben lesz a szakosztály, és kifejezetten jó érzésekkel távoztam erről a találkozóról. Fontos dolog az is, hogy Bacskai Imre besegít majd tanácsadóként, így azt gondolom, minden adott lesz a sikeres jövőhöz szakmai téren a Vasas-Süllősnél.

 

Régi Dániel mellett a Honvédból érkező másik új szakember, Ladányi Róbert sem ismeretlen a vasasos közegben, hiszen háromszor is volt magyar bajnok korábban klubunk színeiben, és korosztályos Eb-bronzéremmel is büszkélkedhet.
 


 

- Nekem is nagyon jólesett, hogy felkértek minket a Vasas-Süllősnél való munkára, hiszen versenyzőként minden ide kötött. Az egy nagyon jó és eredményes időszak volt, elég, ha csak a 2003-as Interliga-győzelmet említem, amelyet azóta sem tudott magyar egyesület megismételni. Azon leszünk, hogy megpróbáljunk hasonló eredményességet visszahozni, ehhez minden feltétel adott, a Gedó-terem csodálatos hátteret nyújt a szakmai munkához. A felnőtt versenyzőkkel 2024-ig tudunk tervezni, így óriási hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra is, hogy mindig legyen következő generáció. Ahogy mondani szoktuk, gondolkodó ökölvívókat próbálunk képezni, és hangsúlyt fektetni az edzésen arra, hogy szimuláljuk például a szorongatott szituációkat, amiket ösztönösen meg kell oldaniuk téthelyzetben is.

 

 


Hirdetések