B.V., 2021.05.28. | Ökölvívás

Remekül szerepeltek klubunk ifjúsági és juniorkorú ökölvívóink a 70. egri Bornemissza-emlékversenyen, két arany- és két bronzéremmel tértek haza a rangos nemzetközi viadalról.

Tizenkét ország versenyzői érkeztek az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokba, a 70. Bornemissza ökölvívó-emlékversenyre. Természetesen ott voltak a Vasas ökölvívói is, sőt közülük négyen dobogóra is állhattak.

A juniorok mezőnyében Dóka Zalán (75 kg) és Horváth Laura (57 kg) aranyérmet nyert, míg Horváth Kármen (52 kg) nyakába bronzérmet akasztották. Szintén harmadik helyen zárt az ifjúsági korosztályban Csönge Botond (69 kg).

„Szinte maximálisan elégedettek lehetünk ezzel a versennyel – értékelt szakosztályunk vezetőedzője, Ráth Miklós. – A juniorok mezőnyében például teljesen új csapattal szerepeltünk, de mindenki szépen helyt állt, harcos volt és küzdött. Örültünk, hogy Dóka Zalán visszavágott a döntőben Tóth Adriánnak. Horváth Laura egy súlycsoporttal feljebb, 54 helyett 57 kilogrammban indult, és meg sem állt az aranyéremig. Ikertestvére, Horváth Kármen egyelőre a rutintalansága miatt maradt alul legnagyobb hazai riválisa, Csorba Csenge ellen, de a bronzérme így is szép eredmény. Csönge Botond pedig a döntőbe jutásért nagyon szoros meccset vesztett el Sipos Richárddal szemben, és sokat fejlődött Tóth-Szabó Vilmos és Sándor Dominik is, utóbbi versenyzőnknek ismét orrvérzés miatt kellett visszalépnie egy szinte már nyert meccsen. Az egyik aranyvárományosunk, Szabados Béla pedig sajnos nem tudott indulni most Egerben.”

Az utánpótláskorú, egészen pontosan a junior és serdülő ökölvívóinknak a következő eseménye a szintén Egerben rendezendő Magyar Kupa lesz június közepén.

 


Hirdetések