Gy. Szabó Csilla, 2021.03.09. | Curling

Színvonalas, erős mezőnyben végzett az ötödik helyen a Szekeres Ildikó, Nagy György vegyes páros Szocsiban, a Világkupa-sorozat újabb állomásán. A duó azonban máris új kihívásra készül, a csütörtökön kezdődő Westbay Hungarian Open-re, amelyet a Kamaraerdei Curling Jégcentrumban rendeznek meg.

Nemcsak az ellenfelekkel, de a nehezen kiismerhető pályával és kövekkel is meggyűlt a baja vb-ezüstérmes párosunknak a hétvégi vk-fordulóban. Az igen erős mezőnyre számítani lehetett, hiszen Oroszországban nincs hiány az erős csapatokból, a különböző régiókat pedig ezúttal is a legjobbak képviselték. Szekeres Ildikó és Nagy György a csoportmérkőzéseket három győzelemmel és két vereséggel zárta, így bekerült a nyolcaddöntőbe, amelyben az orosz, Ezekh, Sztukalskij kettőstől szenvedtek minimális, 6-5-ös vereséget, s így az ötödik helyen fejezték be a küzdelmeket.

„A mérkőzések többsége nagy csatában, néhány ponton múlt csupán, a mi meccseink is nagyon kiélezettek voltak – számolt be a Világkupa-sorozat oroszországi állomásán történtekről Szekeres Ildikó, kiemelve a Szocsiban összegyűlt mezőny erősségét. – De mi mindig örülünk a kemény próbáknak, hiszen a folyamatos fejlődésben hiszünk, és arra is törekszünk. A helyzetünket, s így a többi külföldiét is, nagyban nehezítette, hogy a hat rendelkezésünkre álló pálya mind különböző volt, sőt a kövek tulajdonságai is eltértek egymástól. A bemelegítések során tíz percünk volt arra, hogy a helyi viszonyokat kiismerjük, ami ebben az esetben szinte semmi. Az első találkozónk is főleg azon ment el, hogy az én köveim egészen sajátságosan viselkedtek, s mire kiderítettük hol van a probléma, gyakorlatilag el is ment a meccs. Szinte minden találkozón új pályát és új köveket kellett feltérképezni, ami vitathatatlanul fejlesztette a helyzetfelismerő képességünket, az eredményességnek azonban nem kedvezett. Emiatt nem is tudom azt mondani, hogy nagyon jól ment a játék, inkább közepesnek értékelném a teljesítményünket. Viszont nagyon jók voltak a meccseink, amivel nagyon elégedettek vagyunk. Különösen most, a csütörtökön kezdődő Westbay Hungarian Open előtt jöttek jól ezek a kiélezett csaták. Már csak vissza kell szokni a jobban kiszámítható hazai pályához.”

Amire szerencsére nem versenyhelyzetben, hanem a csütörtöki rajtot megelőző edzéseken kerül majd sor. Egyébként sem tudtak olyan nagyon elszokni a kamaraerdei hazai pályától, hiszen a koronavírus-járvány miatt idén a szokásosnál kevesebb külföldi tornán indulhat kiváló párosunk. Szekeres Ildikó ezért is figyeli aggodalommal a világkupa-sorozat honlapját, amelyen a lemondott viadalok mellett áprlis végéig csupán egy rigai és egy tallini állomás látható még „élőként”.

„A csütörtökön kezdődő hazai versenyt pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, mert nemcsak versenyezhetünk, de értékes világranglista pontokat is szerezhetünk. A pillanatnyi helyzetben pedig minden ilyen alkalmat nagyon meg kell becsülnünk” − utalt a vegyes párosok számára kiírt Westbay Hungarian Open jelentőségére Szekeres Ildikó, aki bízik a jó szereplésben, amelyet nemcsak a hazai pálya ismerete nyújtotta előnyökre, de tudásukra és elszántságukra is méltán alapozhat.


Hirdetések