Gy. Szabó Csilla, 2021.03.02. | Curling

A Vasas SC négyese nyerte a hétvégén befejeződött vegyes csapatok országos bajnokságát, s ezzel kivívta az őszi világbajnokságon való indulás jogát. A Dencső Blanka, Nagy György, Szabó Gergely és Szekeres Ildikó összeállítású együttes nagyon bízik abban, hogy a koronavírus-járvány nem fog közbeszólni.

Veretlenül menetelt végig a Vasas Mix négyese a vegyes csapatok számára megrendezett ob-n. Még a két győzelemig tartó döntőben sem kellett túlórázniuk, nem volt szükség harmadik találkozóra a bajnoki cím eldöntésére a Team Kalocsay-val szemben. Utóbbiban is volt érdekeltségünk, hiszen Szentannai Ágnes, klubunk curlingese, kiemelkedően jó játékkal erősítette a második helyen végzett együttest. A győzelem ráadásul Szekeres Ildikó és Nagy György számára egyaránt a harmincadik országos bajnoki címet jelentette, amellyel méltán beírták magukat a sportág hazai történelemkönyvébe. Dencső Blanka, a Vasas curlingszakosztályának vezetője szerint az idén a szokásosnál is erősebb mezőny gyűlt össze ebben a versenyszámban, ezért különösen értékes számukra a bajnoki cím.

„A nevezések után már láttuk, nehéz meccsek várnak ránk, s ez így is volt – árnyalta a fölényesnek tűnő győzelmet Dencső Blanka, aki három csapattársával 2019-ben már állhatott a dobogó legmagasabb fokán, s ennek köszönhetően akkor a világbajnokságon is részt vehettek, ahol az előkelő ötödik helyet szerezték meg. – Nagyon erős tíz csapat állt össze erre az ob-ra, a tavalyi győztes FTC Hammer Time például a szám specialistájának számít, a Team Kalocsay-ban pedig Ági nyújtott nagyszerű teljesítményt. Éppen ezért nagyon komolyan vettük a felkészülést és a meccseket is. Azt hiszem ennek nagy része volt abban, hogy végül minden csatából mi kerültünk ki győztesen. Gyakorlatilag valamennyi meccsünkön nyolcvan százalék feletti teljesítményt kellett nyújtanunk a sikerhez. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét miénk a bajnoki cím és drukkolunk, hogy semmi ne zavarja meg a vb-rendezést.”

A vegyes csapatok küzdelmei abban különböznek a rendes csapatversenytől, hogy a női és a férfi csapattagoknak szigorúan egymást váltva kell dobniuk, miközben a csapatkapitány és helyettese sem lehet azonos nemű. A világbajnokságon való részvételnek pedig azért van különösen nagy súlya, mert a legjobb magyar versenyzők számára rangos nemzetközi versenyzési lehetőséget biztosít. A két évvel ezelőtti vb-n is több mint negyven ország képviseltette magát, a magyar válogatottat adó Vasas-négyes pedig olyan gárdák ellen léphetett többek között jégre, mint Japán, vagy Kanada. A friss ob-győztes csapat ezért is várja ezt a remek lehetőséget különösen nagy izgalommal.

Vegyes csapatok országos bajnoksága. Budapest.
Alapszakasz:
Vasas Mix – SSC Mix 11-5; Vasas Mix-Ad Hoc 11-3; Vasas Mix – Rolling Stones 12-1; Vasas Mix – Team Kalocsay 5-3.
Elődöntő: Vasas Mix – FTC Hammer Time 7-2.
Döntő (2 győzelemig): Vasas Mix – Team Kalocsay 7-2; Vasas Mix – Team Kalocsay 6-4.


Hirdetések