B.V., 2021.02.20. | Jégkorong

Meggyőző fölénnyel, 7-2-re győzte le a Titánok együttesét az Opten Vasas HC a jégkorong Erste Ligában, így már valóban a rájátszás kapujába ért.  

Jégkorong Erste Liga

Opten Vasas HC-Titánok 7-2 (1-0, 3-0, 3-2)
Gólszerzőink: Bödök B. 2, Révész M., M. Veshutkin, Nagy M., Léránt R., Schmál K.  


„Olyan lesz, mint egy playoff-selejtező” – nyilatkozta a szombati, Titánok elleni találkozó előtt az Opten Vasas HC hátvédje, Bukor Rajmund. S valóban, az alapszakasz hajrájában e két együttes küzd a nyolcadik, még rájátszást érő pozícióért. Ráadásul egy héten belül háromszor találkoznak a felek, ennek első felvonását tartották a Vasas Jégcentrumban.

A találkozó jelentőségét átérezve, jó tempóban kezdett csapatunk. Ennek a tizenhetedik percben lett számszerű eredménye, amikor Révész Marcell nagyszerű szólója után a bal oldalról talált a kapuba (1-0). A folytatásban nem vettek vissza a lendületből a Vasas-játékosok, Maxim Veshutkin szintén hatalmasat akciózott, majd elegánsan passzolt a vendég kapuba, majd pár perccel később Páterka Bence pazar előkészítése után Nagy Márk lőtte be a harmadikat. Sőt a harmad végén néhány másodperccel a dudaszó előtt Léránt René a gólvonalról bombázott a hálóba (4-0).

 

 

A záró felvonás igazán eseménydúsra sikerült, öt gól esett, ezek közül az egyik tömegverekedésbe fulladt, de közben nem tudott felzárkózni a vendég Titánok gárdája. Vasas-oldalról kétszer Bödök Bence, egyszer pedig Schmál Kristóf talált be, így alakult ki a 7-2-es végeredmény.

Természetesen még nem dőlt el semmi, ám kár lenne tagadni, hogy nagy lépést tett Ladányi Balázs együttese a rájátszás felé, ugyanis immár hat pont az előnye a közvetlen riválissal szemben. Ezek után persze vezetőedzőnk is elégedetten értékelte a találkozót:

„Ebben a hatvan percben szerencsére nem sok olyan dolog történt, amiben hibát kellene keresnünk. Örülök, hogy ma így jött ki a lépés, mert valóban lényegesen közelebb kerültünk a rájátszáshoz. Úgy érzem, az idei rivalizálásunk a Titánokkal valóban egy előrehozott playoff, így készültünk erre a meccsre, és így fogunk a következőkre is.”

Hétfőn az UTE otthonába látogatnak a fiúk, az az összecsapás 18 órakor kezdődik, majd szerdán és pénteken a Titánok ellen zárják az alapszakaszt.


Hirdetések