Ma délelőtt hivatalosan is átadták a Vasas Sport Club által használt, felújított Folyondár utcai létesítményt.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett többek között a III. kerületi Önkormányzat képviseletében Bús Balázs polgármester és Puskás Péter alpolgármester, illetve a Vasas SC részéről Fördős László tiszteletbeli elnök, a klub néhány szponzora, több életműdíjasa, valamint mindazok, akik részt vettek ennek a projektnek a megvalósításában.

Markovits László ügyvezető elnök megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy 2004. végén, az egyesület által használt három sportlétesítmény vagyonkezelői jogának átvételével jó döntést hozott az akkori vezetés, hiszen azóta megújult a Vasas Pasaréti Sportcentrum az MKB-Euroleasing segítségével, illetve a Fáy utcában, a terület egy részének értékesítéséből befolyt összegből megvalósult a régen várt Vasas-UNIQA Labdarúgó Edzőcentrum, és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségek. Most pedig a Folyondár utcai létesítmény is megújult. „Összességében büszkék lehetünk arra, hogy ezalatt az öt év alatt a három létesítményünk felújítására közel 3,2 milliárd forintot sikerült bevonni. Meggyőződésem, hogy hosszú távon a megújult létesítmények olyan infrastrukturális hátteret biztosítanak szakosztályaink számára, amivel versenyképesek maradhatunk, még akkor is, ha a magyar sportban jelenleg szűkülni látszanak a források.” 

A Vasas Sport Club 2008. nyarán írta ki a Folyondár utcai sportlétesítmény üzemeltetésére vonatkozó pályázatot, amelyet végül Szőllősi Péter által alapított projektcég nyert meg. Az elmúlt közel fél évben, mintegy félmilliárd forint értékű beruházás valósult meg a III. kerület és a magyar állam tulajdonában lévő ingatlanon.

A Folyondár Vasas Sport és Tánc megújult külsővel, átalakított belsővel, kultúrált környezetben várja az egyesület sportolóit, valamint a lakosokat. Továbbra is a létesítményen működik a Vasas SC röplabda, tenisz, valamint aerobik szakosztálya. Ezen túlmenően a szabadidősport hívei is megtalálják számításaikat, hiszen a teniszpályák bérlési lehetősége mellett, újdonságként szauna, sport- és gyógymasszázs, gyermekmegőrző, játszótér, több termes tánciskola (kicsiknek és nagyoknak) áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.

A tulajdonosok és az ügyvezetés célja egy olyan sportközpont működtetése, ahol magas szintű szakmai képzésben részesülhetnek az ott sportoló amatőrök és profik, ahol a szülők és gyermekek is jól érzik magukat, ahol az egész család közösen tud sportolni, kikapcsolódni.


Hirdetések