Jenkei Dániel, 2021.02.01. | Vívás

Szilágyi Áron és Katona Renáta hiányában is volt minek örülni a kardozók Magyar Kupa-hétvégéjén vasasos szemszögből.

A mögöttünk hagyott hétvégén a párbajtőrözők után a kardozók vették át a stafétát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, hiszen számukra rendeztek Magyar Kupa-kört.

Sok hiányzó akadt, köztük a férfiaknál a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, akit így egy vasasos ifjúsági olimpiai bajnok, Rabb Krisztián próbált meg helyettesíteni.

Nos, Kiki nem szégyenkezhetett, hiszen végül a dobogó harmadik fokáig menetelt, és csak Szatmári András és Iliász Nikolász, tehát két rutinosabb versenyző bizonyult jobbnak Somlai Béla tanítványánál. Ugyanitt klubunkból Galgóczy Tamás a hetedik helyen zárt.

A hölgyeknél némi meglepetésre vasasos siker született, és bizony nem a szintén hiányzó Katona Renáta, hanem Záhonyi Petra révén, akinek ez volt az első versenye piros-kékben. Kósa Miklós és Szepesi László tanítványa imponáló magabiztossággal kerekedett felül a vetélytársakon. A Vasasból Beviz Dorottya hetedik helyét fontos még említeni.

A vasárnapi csapatversenyen pedig a bronz volt a divatos színünk, hiszen mind a női négyesünk (Báthory Kata, Beviz Dorottya, Missurai Pálma, Záhonyi Petra), mind a férfiak (Máttyus Sebestyén, Nagy Martin, Nagy Pál, Rabb Krisztián) harmadikak lettek.

 

 

(fotók: hunfencing)

 


Hirdetések