B.V., 2021.01.30. | Jégkorong

Az elmúlt három mérkőzésén hét pontot szerzett az Opten Vasas HC együttese a jégkorong Erste Ligában. A sikerekben oroszlánrészt vállalt csatárunkkal, Bödök Bencével beszélgettünk.

Múlt szombaton 6-2-re győzött Dunaújvárosban, szerdán csupán szétlövésben maradt alul 4-3-ra az SC Csíkszereda otthonában, csütörtökön pedig ugyanott történelmi, 6-4-es sikert aratott a tabellán továbbra is a nyolcadik, még rájátszást érő pozícióban álló Opten Vasas HC. A három találkozón ötször volt eredményes csatárunk, Bödök Bence, őt kérdeztük.

- Idézzük fel a múlt heti, Dunaújváros elleni mesternégyesedet. Volt-e már példa hasonlóra a pályafutásod során?

Nem, még soha nem szereztem négy egy gólt egy mérkőzésen, és őszintén szólva engem is váratlanul ért. Hihetetlenül jó érzés volt, már csak azért is, mert azzal a győzelemmel másztunk ki a gödörből, és indultunk el felfelé.

- Jól kezdtétek az erdélyi túrát: előbb megvolt a történelmi pontszerzést, majd hasonlóképpen történelmi győzelmet arattatok a Csíkszereda otthonában. Minek köszönhető ez a két bravúr?

Úgy gondolom, nagyon sokat segített a dunaújvárosi sikerünk, annak köszönhetően jó szájízzel indultunk neki ennek a túrának. Mindenki kihozta magából a maximumot, az első perctől az utolsóig csapatként küzdöttünk.

 

 

- Mit vártok a következő két mérkőzéstől, a Brassó, illetve a Gyergyó vendégeként? Milyen játékra lesz szükség a csapattól?

Szerintem most elindultunk a jó úton, ezért semmin nem kell változtatnunk a Brassó és a Gyergyó ellen sem. Ugyanazt a játékot és hozzáállást szeretnénk a jégre vinni, mint az elmúlt néhány találkozón.

- Már a harmadik Erste Ligás évadotok a mostani a csapattal, úgy fest, az idén reális célkitűzés lehet a playoff elérése. Hogy látod, miben erősebb ez a Vasas, mint az elmúlt két szezonban látott társaság?

Az első idényünkben a legegyszerűbb hokit játszottuk, mostanra viszont valamennyien képesek vagyunk felvenni a tempót még a topcsapatok ellen is. Mindenki gyorsabb lett a pályán mind gondolkodásban, mind pedig sebességben.

Csapatunk erdélyi meccssorozata szombaton 17.30-kor folytatódik, ezúttal a Brassó otthonában próbálnak pontot, pontokat szerezni a fiúk.


Hirdetések