B.V., 2021.01.28. | Jégkorong

Története során először, 6-4-re nyert az SC Csíkszereda otthonában az Opten Vasas HC a jégkorong Erste Ligában. 

Jégkorong Erste Liga

SC Csíkszereda-Opten Vasas HC 4-6 (0-3, 3-2, 1-1)
Gólszerzőink: M. Veshutkin, Szalma Zs., Bödök B., Czakó B., Odnoga M., Szlama D.


Szerdán megszerezte története első pontját a Csíkszereda otthonában az Opten Vasas HC együttese, miután csak a szétlövésben maradt alul az esélyesebb erdélyi riválissal szemben. Huszonnégy órával később hasonló pályaválasztással játszottak a csapatok, Ladányi Balázs tanítványai természetesen újabb bravúrra készültek.

Ennek megfelelően elsöprően kezdték a találkozót: Maxim Veshutkin juttatta előnyhöz a csapatot, majdSzalma Zsolt és Bödök Bence góljával sikerült megfejelni a fórt, s így kitűnő helyzetből várhattuk a folytatást (0-3).

 

 

A második felvonásra aztán feltámadtak a csíkiak, Ilyés, Maylan és Loginov találatával kiegyenlítettek. Azonban nem hagyták őket fellélegezni a mienk: a harmadik hazai találat után kilenc másodperccel Czakó Barna szerzett vagány gólt, majd Odnoga Mátyásnak, aki bevágta az ötödiket (3-5).

A harmadik harmad elején Becze révén ismét közelebb jött a hazai csapat, ám az egyenlítést nem tudták kiharcolni. Sőt az utolsó pillanatokban Szlama Dániel üres kapus góllal be is biztosította a győzelmet, (4-6).

A történelmi siker megerősítette a fiúk tabellán elfoglalt nyolcadik pozícióját. Pénteken szünnap vár csapatunkra, majd szombaton 17:30-tól a Corona Brasov otthonában száll ismét harcba.


Hirdetések