Gy. Szabó Csilla, 2021.01.21. | Kosárlabda

Mindenki játéklehetőséghez jutott a Zalaegerszeg elleni győztes mérkőzésen, amelyet végül nyolc ponttal nyert meg a Vasas Akadémia női csapata.

NŐI NBI/A, 8. forduló.
ZTE Női Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia 74-82 (17-26, 19-19, 18-30, 20-7)

ZTE: Dzombeta (30/12), Szabó P. (15), Tuchscherer (13/6), Kulcsár (8/3), Horváth Fr. (4). Csere: Úr, Dömötör (2), Horváth F (1), Chroméj (1).

Vasas: Bach (6), Papp (12), Madár E. (9/3), Fraser (22), Szerencsés. Csere: Tóth (10), Smailbegovic (13/6), Madár K (7/3), Budácsik (2), Hizsnyik (1), Mudra, Altmann.


Madár Eszter sikeres hárompontosával indult a találkozó, majd Brianna Fraser pillanatai következtek s máris 9-2-re vezetett Zalaegerszegen a Vasas Akadémia női csapata. A régóta várt jó kezdés remek első negyedet, és 9 pontos vezetést hozott csapatunk számára. A korábbi mérkőzésekkel ellentétben azúttal az ellenfélnek kellett futnia az eredmény után, ami megnyugtatta az akadémistákat. Egy kiegyenlített második 10 percet követően megint egy erős negyed jött és 54-75-re elhúzott csapatunk, vagyis 21 pontos előnnyel vágott neki a záró negyednek, amelyben valamennyi játékosunk pályára lépett. Ennek azért volt különösen nagy jelentősége, mert a húzóemberek a nagyon sűrű program következtében már egyre fáradtabbak, s így pihenhettek egy picit. A 21 pontos vezetés ugyan nyolcra fogyatkozott a végére, a találkozó sorsát azonban ez nem befolyásolta. Az akadémisták ezzel a hetedik győzelmüket szerezték.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Jól kezdtük a mérkőzést, az volt a célunk, hogy mindent beleadjunk az első másodperctől kezdve, annak érdekében, hogy egy mélyebb rotációval tudjunk játszani és lehetőséget adjunk azoknak a fiataloknak, akik eddig kevesebb időt töltöttek pályán. A terv azonban nem jött be teljesen, ami részben a ZTE agresszív játékának volt köszönhető. Ehhez párosult, hogy nagyon rosszul értékesítettük a büntetőket, így végül az alapembereink sem pihenhettek annyit, amennyit szerettem volna. Mindezek ellenére fontos játékperceket és bizalmat kapott mindenki, a látottakból pedig tanulnunk kell. Az utolsó percekben túl sokat hibáztunk, sok elkerülhető pontot kaptunk, ami részben az én felelősségem is. Nem vagyok elégedett a játékunkkal, de nyertünk, és most ez a lényeg. Komoly meccs vár ránk vasárnap Pécsett, ahol sokkal jobb teljesítményt kell majd nyújtanunk.”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, ennek köszönhetően meg is találtuk a könnyű helyzeteket, főleg a palánk alatt. Jól járt a labda és sikerült viszonylag nagy előnyt kiharcolnunk. Ezt követően sajnos megint belealudtunk a meccsbe és elhittük, hogy könnyen nyerünk, pedig ez egyáltalán nem így volt. A ZTE jól észrevette, hogy visszavettünk a ritmusból és könyörtelenül kihasználta a helyzetet, ezért válhatott a végjáték kiélezetté.”


Hirdetések