Gy. Szabó Csilla, 2021.01.13. | Kosárlabda

A Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készített „Kétoldalú minden érem” című dal videóklipjében két Vasas sportoló, Papp Klaudia és Tóth Orsolya is főszerepet kapott. A Vasas Akadémia kosárlabdázóira a 3x3-as szakágban elért sikerei miatt esett a választás, hiszen ebben a számban komoly esélyünk van az olimpiai kvalifikációra.

A MOB nemcsak az olimpikonok felkészítésére, de a szurkolói közösség kialakítására is nagy figyelmet fordít, különösen most, az ötkarikás játékok közeledtével. Ezért kértek fel három ismert zenészt, Diazt, Fura Csét és Szakács Gergőt, egy olyan szám megkomponálására, amely összhangban áll az olimpiai alapértékekkel. Miután ezek a klipek nemcsak a sportrajongókhoz jutnak el, a zene révén szélesebb rétegek érezhetik át a tokiói készülődés izgalmait.

A Vasas Akadémia kosárlabdázói természetesen örömmel vettek részt a projektben, s először maguk sem gondolták, hogy egy népes stábot igénylő, nagy videoklip forgatásába fognak cseppenni.

„A vírushelyzet miatt nem volt olyan egyszerű a szervezés, először úgy volt, hogy mindenki jön a csapatból, végül mi maradtunk Orsival, mert amúgy is budapestiek vagyunk – avatta be honlapunkat a forgatás kulisszatitkaiba csapatunk irányítója, Papp Klaudia, aki szerint nagyon nagy könnyebbség volt számukra, hogy Szakács Gergő korábban kosárlabdázott. – Természetesen pontosan tájékoztattak minket a részletekről, tudtuk, hogy klipet forgatnak velünk és Gerivel kell játszanunk, ezért nem is izgultunk különösebben. A Honvéd csarnokban volt a találkozó reggel félhatkor, s amikor odaértünk, akkor tudatosult bennünk, hogy igazi nagy forgatás vár ránk! A kezdeti megilletődöttség azonban gyorsan elmúlt, amint labdát kaptunk a kezünkbe, ráadásul mindenki nagyon kedves és figyelmes volt velünk. Azt hiszem végül nagyon jól sikerült a felvétel. Minden percét élveztem és nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a magyar olimpiai csapatot népszerűsítő klipben szerepelhettem.”
 

 

A felnőtt 3x3-as női válogatott tagjaként Papp Klaudia számára nem csupán álom Tokió, de akár valóság is lehet. A szakág most már szerepel az ötkarikás játékok műsorában, májusban pedig a magyar válogatott is kvalifikációs tornán vesz részt. Az ausztriai eseményen három-három kvóta talál gazdára, ebben magyar részről csak a hölgyek lesznek érdekeltek. Ezt követően Budapesten, a Hősök terén sorra kerülő viadalon osztják ki az utolsó európai csapatnak szánt repülőjegyet Tokióba. Papp Klaudia szerint a cél egyértelműen a kijutás, mindent megtesznek azért, hogy a japán fővárosban képviselhessék a magyar kosárlabdázás és a Vasas színeit.

Tóth Orsi a 3x3-as szakágban most még az U23-as keret tagja, így Tokió az ő számára valóban csak álom, a későbbiekben azonban Klaudia nyomdokába szeretne lépni.

„Először be kell kerülnöm a felnőtt válogatottba, majd a szűkebb keretbe, s csak azután álmodozhatom az olimpiai részvételről, amely nem most, hanem huszonnégyben vagy huszonnyolcban válhat valósággá – mutatta be helyzetét tökéletes realitásérzékkel Tóth Orsi, aki Diához hasonlóan először szerepelt igazi klipforgatáson – Amikor a hatalmas stábot megláttam, én is izgultam kicsit, hiszen soha sem volt még ilyenben részem. De végül minden rendben volt, s nagyon élveztem a közös munkát. Smink tekintetében egy picit többre számítottam, de hát sportolók esetében mégiscsak a természetesség bemutatása a cél. A Follow the flow együttest ismertem már, de nem tudtam, hogy pontosan kik alkotják. A meccsek előtt mi is szoktunk zenéket hallgatni, ám azok picit más stílusúak. Ilyenkor nekünk pörgősebb ritmusokra van szükségünk.”

A két játékossal való beszélgetés során természeten elkerülhetetlen volt a szombati, Csata ellen hosszabbításban megnyert mérkőzés említése. Tóth Orsi szerint hatalmas küzdelem folyt a pályán, amit játékosként maga is iszonyúan élvezett. Persze, ha fordított lett volna az eredmény, talán kevésbé szép emlékként idézi fel a találkozót. Nem úgy a videóklip forgatását, amely a megtiszteltetés mellett, igazi kaland volt a 3x3-as kosárlabdázás két hazai legjobbja számára.

Fotók: Magyarock/Szalmás Péter


Hirdetések