Jenkei Dániel, 2020.11.27. | Vízilabda

Szerda után pénteken is vízbe száll az A-Híd VasasPlaket: idegenbeli bajnoki rangadó következik a Honvéd otthonában.

Pénteken 19.30-tól a Kőér utcában vendégeskedik vízilabdacsapatunk, a két nappal ezelőtti Miskolc elleni siker alkalmával a koronavírusból felépülő játékosaink jelentős része már újra vízbe szállt, hasonló kerettel készülünk a Honvéd ellen is.
 


A tét nagy, hiszen mindkét együttes számára lehet realitása a négy közé jutásnak a bajnokságban, így az egymás ellen szerzett pontok kiemelt jelentőségűek.

Ellenfelünk jóval komplettebb csapattal tudott készülni az utóbbi időszakban, de ahogy Vad Lajos és Bóbis Botond is fogalmazott, győzni szeretnénk. A szezon során kétszer találkoztunk Szivós Márton együttesével a Magyar Kupában, először a mieink, másodszorra a Honvéd bizonyult jobbnak.
 

Van, amihez nem kell kommentár. Vad Lajossal beszélgettünk.
- Huszonhetedik napja vagyok kényszerpihenőn, távol a csapattól, ez a távokoskodás pedig nagyon nehéz. Ennek ellenére Máté nagyon szépen helytáll, büszke vagyok rá, ahogy az egész stábomra. Mátéfalvy Csabával a kapusokról egyeztetünk rendszeresen, Fridvalszki Marcell a rá jellemző profizmussal csinálja a csapattal az erőnléti programot, de említhetném Buza Balázst is, aki mindent gyönyörűen kielemez nekünk videón, amit kérek tőle. Öt hónapja dolgozunk így együtt, ezer sebből vérzünk éppen, de most úgy érzem, a bajban még jobban össze tudtunk kovácsolódni. Tényleg nincs olyan nap, amikor ne hívnának többször, akár a stábból, akár a csapatkapitány a játékosok nevében. Sokadszorra kell újra alapoznunk, mert a vízilabda olyan sport, ahol nem lehet kamuzni, ott nem tudsz edzés nélkül játszani, mert bent kell lenni percekig a vízben egy meccsen. Ennek ellenére úgy érzem, haladunk afelé, hogy kialakítsuk azt a közeget idén, amivel aztán hosszú távon a Vasas-hagyományokhoz méltóan tudunk majd szerepelni. Baromira örülök annak is, amit a Miskolc ellen tapasztaltam szerdán, végre azt láttam, amit nyáron, és úgy kezdtük el a meccset, ahogy megbeszéltük előtte, és ahogy én azt mindig elvárom. Volt az elejétől egy jó kapusteljesítmény is, ami szintén meghatározó volt. A Honvéd-meccs fontos lesz, nagyon remélem, hogy tudunk tovább építkezni, és ott is nyerni fogunk. Már az egygólos győzelemmel is nagyon elégedett lennék jelen állapotunkban!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések