Jenkei Dániel, 2020.10.30. | eSport

November 8-án rajtol a K&H MNEB HPCL Liga I. osztálya, immáron másodszor a Vasas SC Sportbusz csapatának részvételével. Összefoglalónkból az is kiderül, miként "lépett pályára" Vernes Richárd a virtuális csapatunkban.

Ha valamit, akkor az e-sport normális működését nem befolyásolta a koronavírus-járvány, sőt, ha lehet mondani, a pandémiás időszakban még nagyobb teret nyer a műfaj, elég, ha csak a sportfogadási piaci ilyen irányú bővülését vesszük alapul.

A 2020-as év ettől függetlenül is történelmi volt a Vasas SC 11 a 11 elleni FIFA-játékban érdekelt együttese számára, hiszen mieink feljutottak a HPCL Liga I. osztályába, amelyben aztán szépen helyt is álltak, és a 9. helyezésükkel viszonylag simán abszolválták a kitűzött célt, a bennmaradást.

Csapatunk így készülhet a második élvonalbeli szezonjára, amely sok újdonságot tartogat:

- Egyrészt fontos változás, hogy a november 8-án startoló szezont már a FIFA21 szoftverrel játsszuk, amelyet ki kell ismernie mindenkinek. Emellett a csapatok nagy része átalakult, beleértve minket is, így lehetetlen következtetni a pontos erőviszonyokra. Az elmúlt hetekben elsősorban egymás között gyakoroltunk, az első edzőmeccsünket pedig a Veszprém csapatával vívtuk. Összességében a célokról is csak óvatosan merek nyilatkozni, de továbbra is elsősorban a biztos bennmaradásban gondolkozunk  – helyezett képbe minket Erdős Levente, a csapat vezetője és egyben kapusa.

Úgy fest, az első osztályú szereplésnek köszönhetően a csapat háttere is erősödött az utóbbi időszakban.

- Névadó támogatóként a Sportbusz csatlakozott hozzánk az előző szezonban, és ez így marad a következő két bajnokság során is, nekik köszönhetően tudjuk például az új szoftvert biztosítani a csapattagoknak. Szintén hálásak vagyunk az anyaegyesületnek, a Vasas SC-nek, akik a bajnoki nevezésünket támogatták, illetve szimbolikusan a csapat valamennyi tagja kapott egy névvel és számmal ellátott Vasas-mezt is. Ezek a külsőségek is erősítik a klubhoz való tartozásunkat.

 


A Vasas SC eSport aktuális kerete (zárójelben az új érkezők korábbi klubjai)

Kapusok: Erdős Levente, Szabó Zsolt

Védelem: Balatoni Péter (HUN Ultras), Tóbiás Zsolt (csk), Kiss Gábor, György Gábor, Szabó Zsolt, Cserjés Bendegúz

Középpálya: Porsche Endre, Kosztel Richárd (DigiSport Honvéd), Darázs Sándor, Mile Martin, Antal Zoltán (Looserpad)

Támadók: Lovrencsics Balázs (LVL Up eSport), Rácz Péter (Looserpad)

 

Vernes és a többiek, avagy profi focisták és a Vasas eSport: 

Áprilisban a Vasas ultracsoportja, az Armata álmodott meg egy jótékonysági virtuális tornát, amelyen e-sport csapatok és hús-vér focisták is részt vettek. Így került kapcsolatba a Vasas SC eSport Vernes Richárddal, a Vasas FC támadójával, aki szabadidejében szívesen ül a kontroller elé. Vernesnek olyannyira megtetszett a közös játék, hogy később is kapcsolatban maradt a vasasos fiúkkal, az állandó csapattagságot viszont nem tudta vállalni, de egy-egy alkalommal a későbbiekben még könnyen lehet, hogy csatlakozik a mieinkhez. Rajta kívül is van egyébként profi futballista a Vasas eSport csapatában, Lovrencsics Balázs személyében, aki a való életben az NB II-es Soroksár gárdáját erősíti, Tóbiás Zsolt pedig az NB III-as ESMTK labdarúgója. Ebből is látszik, hogy a 11 a 11 elleni játékmód közel áll a valódi focihoz, és sokat számíthat egy profi játékos tapasztalata a virutális gyepen is.

 


Hirdetések