B.V., 2020.09.30. | Kézilabda

Bár készültünk rá, elmaradt a hétvégi NB I/B-s bajnoki, a kemény munka azonban természetesen nem állt meg. Helyzetjelentés női kézilabdacsapatunk edzéséről, a Sterbinszky-csarnokból.

Eddig mind a négy tétmérkőzését (két bajnoki, két kupameccs) megnyerte az NB I/B-ben szereplő női kézilabdacsapatunk a 2020/21-es idényben. S készült az ötödik sikerre is Penszki Gergely együttese, amikor a járvány által sújtott gödiek kérésére elhalasztották a találkozót.  

„Az elmúlt hétvégén elmaradt mérkőzés azért váratlanul érintette a játékosokat és a szakmai stábot is – mondta a vezetőedző. – Szerettünk volna tovább fejlődni és megint jó eredményt elérni idegenben, ezért nem örültünk a halasztásnak. Ugyanakkor lehetőségünk nyílt arra, hogy kicsit komolyabb fizikai munkát végezzünk el, és több időnk van felkészülni a következő meccsünkre, a Kispestre, illetve egy edzőmeccset is lekötöttünk a hét második felére.”

 

 

Nyáron szerződtetett kapusunk, Kántor Kamilla szerint a mostani idényben fontos lesz jól alkalmazkodni az olyan váratlan helyzetekhez, mint amilyen a jelenlegi is.

„Nem mi vagyunk az egyetlen csapat az országban és a bajnokságban, amelynek ezzel a helyzettel meg kell birkóznia, ezért nem is gondolom, hogy hatással lenne a mérkőzéseken a csapat lendületére. Mert aki a szezon elején jó tud lenni, annak két héttel később sem lehet gondja.”

 

 

A csapatkapitányt, Tóth Melindát arról faggattuk, hogyan áll a csapatépítés, mennyire alkotnak egységet a sok új érkezővel.

„Úgy gondolom, hogy az összes új játékosunknak nagyon könnyen ment a beilleszkedés, mind játékban, mind az öltözőn belül. Nyilván van még min dolgoznunk, főleg a védekezésben. Ebből a szempontból nem is jött annyira rosszul ez a két hét.”

A következő tétmérkőzésünk jövő szombaton 17 órakor lesz hazai pályán a Kispest NKK együttese ellen. A találkozó zárt kapus, de élőben közvetítjuk. A sajtó munkatársainak jelentkezését a sajto@vasassc.hu címen várjuk, az előzetes regisztráció minden esetben kötelező!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések