B.V., 2020.09.26. | Jégkorong

Az első néhány forduló után az U21-es, az U18-as és U16-os jégkorongcsapatunk az élen áll a kvalifikációban, illetve az alapszakaszban, miközben U14-eseink is magabiztosan nyerték az első meccsüket.

U21-es bajnokság, Kvalifikáció
Vasas SC-KMH 6-3 (2-3, 2-0, 2-0)
A Vasas gólszerzői: Szabó Zalán 2, Hódi Krisztián 2, Gál Zsombor, Kaposi József

Jánosi Csaba vezetőedző: „Célunk a három pont megszerzése volt. Ez sikerült, csak ennek örülhetünk.”

Hódi Krisztián: „Az első harmadban sajnos bent maradtunk az öltözőben, kissé szétszórtan, kapkodva játszottunk. Nagyon sokáig nem szereztünk vezetést és csak egyenlíteni próbáltunk, amire a KMH mindig rákontrázott egyet. A harmadik harmadig szoros mérkőzést játszottunk, de a vége felé szerencsére sikerült megszerezni a vezetést, illetve több gólos előnyre is szert tettünk. Innen már eldőlt a mérkőzés és a hátralevő idő is nekünk kedvezett. Sokat hibáztunk, lesz miből tanulnunk, lesz mit kijavítanunk. Szerdán egy komoly és egyben fontos mérkőzést fogunk játszani a Fehérvár együttese ellen, így az elkövetkezendő napokban erre fogunk készülni.”


U18-as bajnokság, Kvalifikáció A1
Vasas SC-Óbuda HA 8-1 (4-0, 1-0, 3-1)
A Vasas gólszerzői: Károly Róbert Nikolasz 2, Hladony Kristóf 2, Bella Botond, Balasits Barnabás, Maslouski Georgi, Királyfalvi Marcell Dávid.

Nagy László vezetőedző: „Jól kezdtük a meccset, már az elején beszorítottuk ellenfelünket a védő harmadába, sikerült többször is betalálnunk, és megnyugtató előnyt szereznünk. A játék képe ezután sem változott, könnyen szereztük meg a győzelmet. A kvalifikációs szakasz húzósabb része ezután következik.”

Balasits Barnabás: „Úgy gondolom, sokkal képzettebbek vagyunk az OHA-nál, nagyobb a tempóval, technikásabban játszunk és szerintem ez már az elejétől fogva látszódott. Rájuk erőltettük az akaratunkat, rögtön lőttünk is négy gólt. A második harmadban volt egy kis rövidzárlat, de szerencsére magunkra találtunk nagyjából a harmadikra. Lehetett volna jobb is az eredmény és Safi (Sáfrán Balázs) is nagyon jól védett. Több helyzetet kellett volna kihasználnunk szerintem, de azért így is kijött a különbség.”


U16-os bajnokság, Alapszakasz
Vasas SC-Sportország 8-4 (2-0, 1-3, 5-1)
A Vasas gólszerzői: Hiezl Balázs 3, Paska Levente 2, Szemerei Péter, Szűcs Tamás, Szöllősi Csaba

Hofmann Attila vezetőedző: „Végre jó volt találkozni egy jobb képességű ellenféllel. Bár nem sikerült hatvan percig jó teljesítményt nyújtanunk, így az ellenfél bizonyos periódusokban megizzasztott bennünket, de az első és utolsó harmadbeli játékunknak köszönhetően hoztuk az elvárást. Két hét múlva lesz csak meccsünk, igy addig lesz időnk tovább dolgozni. A csapat legjobbja Hiezl Balázs lett, aki mesterhármast ért el!”

Hiezl Balázs: „Szerintem az első harmadban többségében jól ment mindenkinek, szerintem nekem is. A második harmadban egy kicsit meg voltunk illetődve es ekkor nem ment annyira jól. A harmadik harmadban mar látszott, hogy elfáradt a Sportország és így könnyebben tudtunk gólt lőni es a védekezés is jobb volt.”


U14-es bajnokság, Alapszakasz, A1
DVTK Jegesmedvék-Vasas SC 2-7 (1-1, 1-5, 0-1)
A Vasas gólszerzői: Hiezl Martin 3, Karó Levente 2, Chlepkó Zsófia, Décsey Barnabás

Fekecs Norbert vezetőedző: „A mérkőzés végeredményével elégedett vagyok, a mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel sajnos nem. Az elmúlt hónapokban gyakorolt játékszituációk és a tanult taktikai elemek sajnos nem jelentek meg a mérkőzésen. A legnagyobb problémának a sebességünket és a hozzáállásunkat láttam a meccs folyamán. A meccs első harmadában úgy éreztem, az ellenfél nyerni jött mi meg csak eltölteni a délutánunkat. Egy mérkőzés 60 percből áll, nekünk csak 15-20 percet sikerült jól játszanunk, illetve leginkább csak pár játékosnak, sokan adósak maradtak a teljesítményükkel. Remélem sikerül változtatni a hozzáállásunkon és javulnia a sebességünknek a szezon hátralévő részében. Természetesen nagy öröm, hogy megnyertük a szezon első mérkőzését és tovább dolgozunk a sikeres folytatásért.”

Karó Levente: „Azt gondolom, hogy nem játszottunk rosszul a hétvégén de jól sem. Az összjáték nem volt rossz, volt amikor nagyon szépen felálltunk és ment a passzjáték, meg volt amikor fejetlenül mentünk a nagyvilágba. A védekezésen sokat kell még csiszolni a csapatban, hiszen a hétvégén is megmutatkozott hogy nem kevés hiba volt hátul. De a csapatszellem mindig ott van a topon."

Fotók: Szűcs Attila/TSH Photos


Hirdetések