Jenkei Dániel, 2020.09.23. | Röplabda

A Vasas Óbuda a világ egyik legjobb csapatát fogadta a Fáy utcában: egy szettet sikerült nehézzé tennünk a Dinamo Moszkva számára az egymeccses BL-selejtezőben.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Vasas Óbuda-Dinamo Moszkva (orosz) 0-3 (-13, -23, -17)


Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 400 néző. Vezette: Michlic (lengyel), Kuculasz (görög)

Vasas Óbuda: Török 10, Strunjak 6, Nogueras 2, Zernovic 9, Kalicanin 4, Windisch 5. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 1, Ambrosio, Tettamanti. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Dinamo: Natália 10, Fetyiszova 9, Goncsarova 13, Krotkova 9, Jenyina 9, Romanova 5. Csere: Bibina (liberó). Vezetőedző: Zeljko Bulatovic


Bajnokok Ligája-selejtező a modern Fáy utcai csarnokban, a világ egyik legjobbja ellen, nézők előtt...

Manapság, a vírustól sanyargatott sportvilágban nagyon lehet értékelni a fenti tényezők együttállását, így aztán igazi ünnep volt szerda este a Sterbinszky-csarnokban, amikor is az orosz Dinamo Moszkvát fogadtuk a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a második szettet kifejezetten szorossá sikerült tenni a világsztárokkal érkező oroszok ellen, akkor pedig még inkább lehet ok az elégedettségre. 
 


A két csapat megállapodása szerint a párharc ezen az egy budapesti mérkőzésen dőlt el, amelyet kissé megilletődve kezdett a Popovics-Gammát, Fábián Fannit és Takács Dorotit is nélkülöző Vasas Óbuda.

Végül tizenháromig jutottunk ebben a játszmában, a második elején viszont vezettünk is, és végig sikerült szorosan tartani az eredményt. A játékrész végén 23-24-nél a világbajnok Goncsarova villanása kellett, hogy az oroszok 2:0-ás előnyre tegyenek szert.

A harmadik aztán megint egy fokkal simább lett, de a mieink egy pontot sem adtak ingyen, így összességében a papírforma-eredmény mellett sem lehetett panaszunk a látottakra.

Folytatás jövő vasárnap a Folyondár utcában, a Békéscsaba ellen, immár a bajnokságban, de a nemzetközi szereplés sem ért a maival véget, svájci ellenféllel szemben "újrázhatunk" majd novemberben a CEV-kupában.
 


Hirdetések