B.V., 2020.09.14. | Jégkorong

Az U21-es, az U18-as és az U16-os korosztályban is elindult a bajnoki szezon, vezetőedzőink és játékosaink segítségével tekintünk vissza az elmúlt napok mérkőzéseire.

U21-es bajnokság, Kvalifikáció, 1. forduló
Győri ETO HC-Vasas SC 5-4 (3-0, 2-2, 0-2)
A Vasas gólszerzői: Szabó Zalán, Hódi Krisztián, Kucsma Richárd, Kiss Benedek

Jánosi Csaba vezetőedző: „A szezon első tétmérkőzésén sosem jó veszíteni, ez a helyzet most is. Ellenfelünk jól játszotta játékát, mi sokat hibáztunk hátul, amit kihasználtak. Védekezésünkön dolgoznunk kell, ugyanakkor a támadójátékkal nem lehetünk elégedetlenek, sok helyzetet kidolgoztunk, de nem sikerültek a befejezések. Négy szerzett góllal mérkőzést kellene nyernünk.”

Horváth Kristóf: „Az első harmadot nem úgy kezdtük, ahogyan kellett volna. A másodikban már jobban játszottunk, szorosabbá tettük a mérkőzést. Futottunk az eredmény után, sikerült is felzárkózni, de az egyenlítés már nem jött össze.”


U18-as bajnokság, Kvalifikáció A1, 2. forduló
Vasas SC-Lehel HC 10-3 (2-0, 5-1, 3-2)
A Vasas gólszerzői: Halász Ákos 2, Matusek Gergely 2, Varga Milán 2, Deák Dániel, Hladony Kristóf, Márkus Márk, Maslouski Georgi

Nagy László vezetőedző: „A meccs elejétől kezdve nyomást helyeztünk a fiatal jászberényi csapatra, amely jól védte a várat, amíg bírta erővel és közben több veszélyes kontratámadást is vezetett. Három U16-os játékossal kiegészített, rutinosabb csapatunk a mérkőzés folyamán érvényesítette fizikai és létszámbeli fölényét. Több jó egyéni teljesítmény mellett meg kell említeni, hogy az ilyen mérkőzéseken erősebb koncentrációra van szükség az első pillanattól kezdve, hogy a hatvan perc során végig felszabadultan hokizhassunk. Bízunk a jó folytatásban, szombaton a Győr látogat hozzánk.”

Matusek Gergely: „Négy sorral kezdtünk, így nehezebb volt felpörögni egy gyengébb tempót diktáló csapat ellen, de szerencsére voltak jó egyéni megmozdulásaink, amikből be tudtunk találni. A második harmadban átálltunk három sorra, így jobb tempót tudtunk menni, és könnyen kihasználtuk, amikor kihagyott az ellenfelünk. Az utolsó játékrészben már stabil előnyünk volt, kicsit ki is engedtünk, ezért meg tudtak lepni bennünket két góllal is. A meccset megnyertük, de tudjuk, hogy ennél sokkal több van bennünk, és ezt hétvégén a Győr ellen bizonyítani is akarjuk.”


U16-os bajnokság, Alapszakasz, 1. forduló
Vasas SC-Óbuda HA 8-2 (0-0, 6-1, 2-1)
A Vasas gólszerzői: Hiezl Balázs 2, Haranghy Bence 2, Varga Milán 2, H. Kiss Benjámin 2

Hoffmann Attila vezetőedző: „Az első harmad kritikán aluli teljesítménye után sikerült érvényesíteni a játékunkat, ami gólokban mutatkozott meg. Látszik, hogy még vannak lemaradásaink, amin a jövőben változtatni kell. Ha a bajnokságban magas színvonalat szeretnénk tartani, akkor ennél a teljesítménynél többre lesz szükség.”

Bejó András: „A meccset nem indítottuk túl jól, de szerencsére a második harmadra sikerült belelendülnünk, és gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert. Innentől kezdve már jött a többi gól is, viszont sajnos az ellenfélnek is sikerült betalálnia kétszer. Én próbáltam minden tőlem telhetőt megtenni a kapuban, de nem mehet mindig minden tökéletesen. Örülök, hogy sikerült győztes meccsel indítani a bajnokságot, de még sokat kell fejlődnünk, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.”


Hirdetések