2009.05.21. | Ökölvívás
Idén negyvenedik alkalommal rendezték meg a rangos Usti nad Labem-i tornát. Noha Bacskai Balázs most indult először rajta, debütálása jól sikerült, hiszen megnyerte a 69 kg-s súlycsoport versenyét.

Váltósúlyú ökölvívónk felkészülése közel sem volt zavartalan, hiszen március végén kesztyűzés közben részleges bokaszalag szakadást szenvedett, emiatt három hét kihagyásra kényszerült.
Az Elba-parti kisvárosban négy mérkőzést kellett sikerrel megvívnia a győzelemhez. Sorrendben örmény, ír, belorusz és izraeli bokszolón jutott túl, amíg nyakába akasztották az aranyérmet.

„Az első fellépésemtől kicsit tartottam, hiszen nehezen szoktam felvenni ritmust, de ezúttal szerencsére egy szerényebb tudású fiút hozott utamba a sors. Négy ellenfelem közül a legjobb bokszolónak, elődöntőbeli riválisomat, a belorusz Efstafijevet gondolom, bár 5:0-ra sikerült legyőznöm.” – mesélte junior világbajnokunk – „A döntőben egy orosz gyökerekkel rendelkező izraeli, Konstantin Snigour várt rám. Látva előző meccseit, volt bennem némi félsz, mokány, szikár erős palinak tűnt. A várakozásokkal ellentétben enerváltan kezdett, én meg próbáltam aktív lenni. Balegyenesekkel tartottam távol magamtól, egy jobbcsapottam pedig eltalálta, erre kaptam egy pontot az első menetben. A másodikban ehhez két újabbat tudtam hozzátenni, így viszonylag nyugodt volt a harmadik rész. Közvetlenül a végén kapott két pontot ellenfelem, az első tiszta volt, de a másodikat nem tudom mire nyomták.”

Pihenésre természetesen nincs idő, hiszen hétvégén egy csapatviadalon, rá egy hétre a Kelet-Nyugat Boksz Gálán lép kötelek közé Bacskai Balázs, majd június közepén Dániában az Uniós Eb-n fogja reményeink szerint megmutatnia tudását. 

ja       

 


Hirdetések