Jenkei Dániel, 2020.09.05. | Vízilabda

Megváltozott lebonyolítás, háromból két vasasos csapat, zártkapus meccsek: vasárnap elrajtolnak a korosztályos kiemelt vízilabda-bajnokságok. Jövünk a részletekkel!

Ahogy többször is hírt adtunk róla a nyár folyamán, eredetileg a bajnokságot megelőző, szeptember eleji, kulcsfontosságú kvalifikációra élesítette a formát ifjúsági, serdülő és gyermek vízilabdacsapatunk, ám a koronavírus ebben az esetben is közbeszólt...

Augusztus második felében a Magyar Vízilabda Szövetség illetékesei úgy döntöttek, hogy a járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt nem lesz kvalifikáció, hanem ehelyett a bajnokság egy 15 fordulót magába foglaló alapszakasszal indul. Ennek során mindenki játszik mindenkivel, a házigazda kiléte pedig sorsolás útján dől el minden fordulóban. Az alapszakasz vége után a szövetség az aktuális járványhelyzetet figyelembe véve dönt majd a folytatásról, amelyre több opció is kínálkozik.

A Vasas három kiemelt korosztályos csapatának elsőkörös ellenfeléül az Eger gárdáját sorsolták, őket fogadjuk most vasárnap (szeptember 6-án) a Komjádiban.

Sajnos a háromból csak két meccset lehet megrendezni: serdülőcsapatunknál ugyanis a közelmúltban egyik játékosunk pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a többi csapat - és stábtag most elkülönítve várja a saját tesztjeik eredményét. Homonnai Dániel vezetőedző reményét fejezte ki, hogy a negatív tesztek birtokában a csapat minél hamarabb újrakezdheti az edzéseket.


Az ifjúsági csapat részéről Plézer Jánost vezetőedzőt kérdeztük a szezon előtti, és kifejezetten az Eger elleni meccsel kapcsolatos várakozásairól:

- Teljesen más ez a lebonyolítás, új szempontok fognak érvényesülni a bajnokságban, szerintem jóval kiszámíthatatlanabb lesz így az alapszakasz, hogy mindenki egyszer játszik mindenkivel, de ahogy mondani szokták, a végén úgyis a legjobb nyer majd. A közelmúltban egy hetet Marcaliban, majd Hódmezővásárhelyen is töltöttünk edzőtáborban, és egyébként is napi két kemény edzéssel készültünk a szezonra. Az új lebonyolítás csak erősíti a „minden héten háború” elvet, elmondtam a srácoknak, hogy itt minden egyes pontnak, sőt, akár gólnak is kiemelt szerepe lehet a helyezések eldöntésénél. Az Eger tradicionálisan jó csapat, nem lesz sétagalopp ellenük vasárnap, de szeretném, ha a sok befektetett munka egy győzelem formájában jönne ki belőlünk.

 

Kovács Róbert és a Vasas gyermekcsapata a nyári országos kupán elért ezüstérem birtokában várja a vasárnapi bajnoki startot:

- Először is örülök neki, hogy egyáltalán el tudjuk kezdeni a bajnokságot, a srácoknak ez a legfontosabb dolog, hogy tudjanak tétmeccseket játszani. Az Eger ellen friss élményeink vannak, hiszen a nyári kupa elődöntőjében találkoztunk velük. Akkor sikerült győzni, most is erre készülünk, és úgy érzem, a csapat megfelelő állapotban van ehhez. Sajnálom, hogy nem tudunk nézők előtt játszani, de ez az egész szezon az alkalmazkodásról szól, így ezzel együtt kell élnünk. Igyekszünk mi is a csapaton belül elővigyázatosak lenni, hogy ne kerüljön sor komolyabb leállásra a vírus miatt.

A Nemzeti Sportközpontok rendelkezése alapján (tekintettel a járványhelyzet súlyosbodására) határozatlan ideig nem lehet nézőket beengedni a Komjádi-uszodában rendezett meccsekre, így a hazai utánpótlás találkozók is zárt kapuk mögött zajlanak majd.

 

A bajnokságok részletes programja itt érhető el.   


Hirdetések