Jenkei Dániel, 2020.08.09. | Labdarúgás

Megszerezte első győzelmét a 2020/21-es NB II-es bajnokságban a Vasas FC.

NB II, 3. forduló

Vasas – Csákvár 2-1 (1-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2047 néző.

Vezette: Zám Zsolt (Szalai Balázs, Szalai Dániel)

Vasas: Jova – Terbe, Litauszki, Tóth B., Silye – Hidi M., Szatmári (Hinora, 79.) – Pekár – Birtalan (Vernes, 75.), Balajti, Radó (Szedlár, 87.).
Vezetőedző: Bene Ferenc

Csákvár: Markek – Mészáros D., Albert I., Koch, László (Baracskai, 67.) – Nándor (Kocsis B., 64.), Vukaszovics – Mim, Madarász, Sejben – Daru (Ganbayar, 73.).
Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerzők: Szatmári L. 34., Balajti 60., ill. Daru 45.


Két döntetlen után a Csákvár elleni hazai mérkőzés igazán remek alkalomnak tűnt arra, hogy a Vasas FC felszálló ágba kerüljön.

A drukkereken mindenesetre nem múlott semmi, több mint kétezren voltak vasárnap este az Illovszky-stadionban, a
b-közép pedig egy percre sem csendesedett el a meccs folyamán.

Az első igazi hangrobbanásra 34 percet kellett várni, ekkor Szatmári Lóránd elégelte meg a tétlenséget, és néhány szép csel után középről szétbombázta a vendégkaput. Nagy gól volt!

Csapatkapitányunk vezető találatára volt azonban csákvári válasz, a félidő végén Daru emelkedett magasra, és a hálónkba bólintotta az egyenlítő gólt.

A szünetben a Vasas Szurkolói Klub képviseletében Lukovics Tibor ünnepélyesen is átvette Müller Sándortól a Népsport-kupát, amely egykori kiváló támadónk megsegítésére lett elárverezve a Vasas SC közvetítésével. Jó hír azonban, hogy a licitet a szurkolói összefogásnak köszönhetően megnyerő VSZK úgy döntött, a trófea marad a méltó helyén, azaz az Illovszky-stadionban. Ezúton is köszönet mindenkinek, aki adakozott, a Vasas család ismét megmutatta összetartó erejét!
 


Visszatérve a pályára, azt láttuk, hogy a második játékrészt dominánsabban kezdte a Bene-csapat, hogy aztán a 60. percben Pekár bepasszolt labdája után Balajti lője ki szépen a rövid sarkot (2-1).

Mégsem nyugodhattunk meg teljesen, hiszen hiába voltak a továbbiakban is lendületes támadásaink, a vendégek sem hagyták annyiban, és néhányszor bizony csak Jova Leventén, no meg a szerencsén múlt, hogy a hajrában nem kaptuk meg a másodikat.

A lényeg azonban, hogy végül nem esett már további gól, így 2-1-re a Vasas nyert, megvan az első három pont, amellyel
- felidézve a cikk elejét - reményeink szerint tényleg elindulunk felfelé.


Hirdetések