B.V., 2020.08.09. | Jégkorong

A szeptemberi szezonrajt előtt bemutatjuk utánpótlás jégkorongcsapatainkat. A sort a legkisebbekkel, az U8-U10-es korosztállyal kezdjük.

Az eddig megszokottakhoz hasonlóan az U8-tól egészen az U21-es korosztályig szerepeltet csapatokat klubunk jégkorongszakosztálya a különböző bajnokságokban. Míg a nagyoknál már a felnőtthokira készítik fel a játékosokat, a legkisebbeknél természetesen az alapok helyes elsajátítása és a sportág megszerettetése van a középpontban. Az U8-as és U10-es együttest ugyanaz a szakmai stáb irányítja, a vezetőedzőt, Jókai-Szilágyi Gábort kérdeztük.

„Az elején az idén is körülbelül negyvenöt gyerekkel kezdtük el a munkát a legfiatalabb korosztályban, ez a tapasztalatok szerint januárban hatvan főre emelkedik. Július tizenötödikén tartottuk az első foglalkozást, heti három jegesedzés szerepelt a programban, augusztusban pedig már edzőtábori keretek között is kipróbálhatják magukat a gyerekek.”

 

 

A szupermini korosztályban – bár három csapattal is képviseltetjük magunkat korcsoportonként – természetesen még nem az eredmények hajszolásáról szólnak a mindennapok.

„Ilyenkor egyértelműen a korcsolyatechnikára fektetjük a hangsúlyt, az edzésidő hatvan-hetven százaléka erről szól, mert nagyon nehéz megállni azon a két vékony pengén. Nehéz megszerettetni velük, meg kell próbálni úgy előadni, hogy azért játékos is legyen. Két-három hónap után pedig ők is rájönnek, hogy mennyire fontos a korcsolyatechnika.”

A korosztályos bajnokság szeptember közepén indul a szuperminiknek is, heti egy versenynapon hétvégi tornák keretében mérik össze tudásukat a riválisokkal. Jókai-Szilágyit arról is megkérdeztük, milyen célokat lehet kitűzni a kicsik elé a szezon előtt.

„Csak a játékosok fejlődését tartjuk szem előtt. Úgy gondolom, évek óta elég jó munka folyik, már az U8-ban is megkövetelünk egy szintet, és aki idejön hokizni, az ezzel tisztában is van. Ugyanakkor oda kell figyelni, hogy mindenki egyformán megkapja a lehetőséget, mert előfordulhat, hogy valaki későn érik be, ahogyan az is, hogy valaki esetleg megakad a fejlődésben.”


Hirdetések