B.V., 2020.08.04. | Kézilabda

Az élvonalbeli Vác csapatából érkezett, de éveken keresztül az NB I/B-ben is játszott kézilabdacsapatunk új jobbszélsője, Kovács Noémi, akinek szintén a feljutás a legnagyobb célja.

Bemutatjuk az NB I/B Keleti csoportjára készülő női kézilabdacsapatunk ötödik nyári igazolását, a 20 éves Kovács Noémit is. Íme, a Nemzeti Kézilabda Akadémiát is megjárt, Vácról érkező jobbszélső első interjúja Vasas-játékosként.


- Mi szólt a klub mellett az átigazoláskor?

Először is az, hogy nagyon jó ajánlatot kaptam, és bízom a sok játéklehetőségben, ami biztosítja a további fejlődésemet. Én pedig abban szeretnék segíteni a klubnak, hogy feljusson az első osztályba.
 

- Az elmúlt éveket az NB I-es Vácban, illetve kettős igazolással az NB I/B-ben szereplő Gödben töltötted. Mik a tapasztalataid az utóbbi bajnokságról?

Az, mint minden bajnokságról, bármi megtörténhet, nincs csapat, amelyik bármelyik fordulóban is biztosra mehet. De ebben nincsen semmi meglepő, ilyen a női kézilabda.


- Mik az első benyomásaid? Tetszenek a körülmények?

Azonnal látszott, hogy itt minden nagyon profi és a klub minden dolgozója mennyire segítőkész. A lányok is jól viszonyultak hozzánk, érkezőkhöz. Illetve a kényszerpihenő után nagyon boldog voltam, hogy újra elkezdhettük a munkát. Össze kell még szoknunk, de úgy látom, reális esélyünk van bajnokságot nyerni.


- Szerinted mi az, amivel a legtöbbet segíthetsz a csapatnak?

Szélsőként az a feladatom, hogy jól értékesítsem a helyzeteimet. Az egyik erősségemnek pedig azt tartom, hogy nyomás alatt, stresszhelyzetben is a legjobbamat tudom nyújtani.

 
Milyen célokkal kezded el az első idényedet a klubban?

Sok játéklehetőséget szeretnék kiharcolni magamnak, hogy meccsszituációkban is fejlődhessek. A legfontosabb célom pedig, hogy a remélt feljutással egyidőben valódi NB I-es játékossá váljak.


Hirdetések