Jenkei Dániel, 2020.08.03. | Vízilabda

A héten a döntőkkel zárul a felkészülési jelleggel kiírt országos utánpótlás vízilabdakupa, kedden a Kovács Róbert vezette gyermekcsapatunkért izgulhatunk a legjobb négy között, de jó meccseket játszott a két idősebb korosztály is a csoportküzdelmek során. A vezetőedzőkkel értékelünk.

Az elmúlt három szerdán zajlottak a csoportküzdelmek az Országos Gyermek, Serdülő, valamint Ifjúsági Kupában.

A három kiemelt korosztályos csapatunk edzője már előre leszögezte, hogy ezek a meccsek a felkészülésről szólnak, persze azért végül a versenyszellem mindenkit elkapott.

Az ifik és a serdülők háromból kettőt nyertek, a KSI végül számukra mindkét esetben nagy falatnak bizonyult, a gyermekcsapat viszont legyőzte a nagy riválist is, így ők e hét kedden érdekeltek lesznek a négyes döntőben a Margitszigeten.

Lássuk a részleteket és az értékeléseket!

 

Lemhényi Dezső Országos Vízilabda Ifjúsági Kupa
Vasas SC-Debreceni VSE 15-12
Szolnoki Dózsa - Vasas SC 8-14
Vasas SC-KSI SE 6-20
A csoport végeredménye:
1. KSI SE 9 pont
2. Vasas SC 6 pont
3. Debreceni VSE 3 pont
4. Szolnoki Dózsa 0 pont


Plézer János, vezetőedző: - Már a szűkített kerettel kezdtük meg a kupában való szereplést, és utólag is úgy érzem, jó döntéseket hoztam. Összességében ez a három hét kifejezetten hasznos volt számunkra, ráadásul az első két meccs megnyerésével eljutottunk oda, hogy a KSI-vel egy igazi ki-ki meccset játszhattunk a négy közé jutásért. Hat percig bírtuk, akkor vezetünk 2-1-re, utána viszont kaptunk három gólt két perc alatt, a végére pedig szétnyílt a meccs.  A nagy különbségben azért az is közrejátszott, hogy a vége felé forgattam a csapatot, szerettem volna mindenkinek lehetőséget adni egy ilyen erős ellenféllel szemben is, ez hasznos visszacsatolást jelent nekem is. Felkészülés ide vagy oda, azért sajnálom, hogy nem jutottunk tovább, de a Debrecen és a Szolnok legyőzésével így is elégedettek lehetünk, két erős csapatról van szó. Mostantól teljes gőzzel készülünk a szeptemberi kvalifikációra, ahol csak magunkkal fogunk foglalkozni, meg kell szereznünk a második helyet a csoportunkban. Végül ezúton szeretnék gratulálni Kovács Robinak és csapatának, nagyon örültünk, hogy be tudtak jutni a négy közé. Drukkolunk nekik kedden!
 


 


Vizvári György Országos Vízilabda Serdülő Kupa
Vasas SC-Debreceni VSE 15-12
Szolnoki Dózsa - Vasas SC 10-15
Vasas SC-KSI SE 11-12
A csoport végeredménye:
1. KSI SE 9 pont
2. Vasas SC 6 pont
3. Debreceni VSE 3 pont
4. Szolnoki Dózsa 0 pont


Homonnai Dániel vezetőedző: - Hangsúlyoznám, hogy külön nem készültünk a meccsekre, hiszen továbbra is a kvalifikáció a fontos nekünk, de az mindenképpen jó volt, hogy ezek a szerdai alkalmak kicsit megtörték a tíz hete tartó felkészülés monotonitását. Sikerült folyamatosan javulnunk, a Debrecen ellen még kicsit döcögősen játszottunk, a Szolnok ellen már sokkal jobb volt, a végén az igazi erőfelmérőt pedig a KSI jelentette. Ők egy fizikálisan nagyon erős, abszolút bajnokesélyes ellenfél, ráadásul a játékosaik többsége egy évvel idősebb a mieinknél, de ennek ellenére voltunk olyan erősek, hogy a kezdeti megszeppenés után felálltunk és még az egyenlítéséért is támadhattunk. Pár nap elteltével nagyon pozitívan értékelem ezt a meccset, sokan gratuláltak is nekünk szakmai körökből a mutatott játékhoz. Persze ettől még a srácokat kicsit vigasztalni kellett, hiszen ez a csapat nagyon régen kapott ki bármilyen meccsen utoljára. Természetesen mi is szurkolunk a gyermekcsapatnak a négyes döntőben, én mindenképpen ott leszek a meccseken.

 


Szívós István Országos Vízilabda Gyermek Kupa:
Vasas SC-Debreceni VSE 22-9
Szolnoki Dózsa - Vasas SC 18-23
Vasas SC-KSI SE 15-13
A csoport végeredménye:
1. Vasas SC 9 pont
2. KSI SE 6 pont
3. Szolnoki Dózsa 3 pont
4. Debreceni VSE 0 pont
Elődöntő: Vasas SC-Eger 10.30, Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda
Bronzmeccs: 13.30 Döntő: 15.00


Kovács Róbert, vezetőedző: - Nagyon büszkék vagyunk, hogy bekerültünk a legjobb négybe, még akkor is, ha nem szabad túlértékelni a dolgot, hiszen minden csapat az alapozás közepén jár. Azt látom eddig, hogy nagyon kiegyensúlyozott ez a korosztály, erős a mezőny, a kupán is kifejezetten kiélezett meccseket játszottunk. A KSI elleni utolsó csoportmeccsnek külön pikantériája volt számomra, hogy az ellenfelet az egyik legjobb barátom, Dávid Zoli irányította. Őrült kis csata volt, de végül ötméteresekkel meg tudtuk nyerni. Az Egerrel elődöntőzünk kedd délelőtt, utána pedig remélem, döntőt vívunk a BVSC vagy a Pécs ellen. Mondanom sem kell, hogy erős csapatok, de éppen ezért lesz jó mentális és fizikális próba számunkra ez a két meccs
 


Hirdetések