Jenkei András, 2020.08.02. | Labdarúgás

Végigtámadta a mérkőzést a Vasas, a második félidőben helyzeteket is jócskán alakított ki a csapat, ám a győzelmet nem sikerült megszerezni.

Vasas  Kazincbarcika 1:1 (0:1)
Illovszky-stadion, 2500 néző.

Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Kovács Gábor)

Vasas: Jova – Terbe, Litauszki, Tóth B., Silye – Hinora (Kleisz, 61.I, Hidi M., Szatmári – Balajti (Birtalan, 79.), Feczesin, Vernes (Pekár, 46.).
Vezetőedző: Bene Ferenc

Kazincbarcika: Horváth L. – Orosz, Oltean, Fótyik, Zahorán (Németh T., 46.), Toma  – Heil, Krausz – Kovac A., Bereczki (Korbély, 80.), Tóth L. (Tóth B., 63.).
Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Gólszerző: Toma (14.),
Sárga lap: Oltean (31.), Zahorán (41.), Toma (49.) Németh T. (93.), Horváth L. (94.)

A 14. percben több egyéni hiba (labdavesztés a saját térfélen, rossz szögzárás) után, és az addig látottak alapján meglehetősen váratlanul, a felfutó baloldali kazincbarcikai védő, Toma vette be éles szögből Jova kapuját (0:1). A félidő utolsó percében pedig Balajti lövése jelentette az addigi legnagyobb lehetőségünket.
Az első játékrész nem várt módon a kék-sárgában futballozó vendégek előnyével zárult. Ugyan egyértelmű fölényben játszott csapatunk, de a népszerű közhely, az idényeleji forma jelzőkénti elsütésétől nem tekinthetünk el, hiszen az első 45 percben nem sikerült mutatós és veszélyes akciókat vezetniük játékosainknak.

A második félidőben aztán már folyamatos támadásvezetések után 60. percben Balajti egy középre fejelt labdát pattintott a kapusba, egy perccel később pedig akár büntetőt is hiányolhattunk, hiszen úgy tűnt, hogy Balajti lábához éppen a döntő pillanatban piszkált oda a védő.
A 64.percben viszont már örülhettünk, villámgyors akció (Kleisz-Pekár-Feczesin) végén  gólvágónk biztosan perdített a kapuba (1:1).
Egyfolytában támadtunk, a 66. percben Szatmári átlövése milliméterekkel tévesztett célt. A hetvenedikben Feczesin fejesét a kapus és a kapufa közösen hatástalanította.  Nem volt megállás, a 74. percben Feczesin készítette (fejelte) le a labdát, Balajti lövését bravúrral hárította Horváth. Az ellentámadás után viszont Tóth B. fogta  a fejét, mivel alig gurított a kapufa mellé, kívülről... Birtalan a rendes játékrész utolsó percében eresztett el egy életerős lövést, de a barcikai kapus ezúttal is a helyén volt.
A második félidőre sokat javult a Vasas játéka, ám a döntő pillanatokban lehetséges, hogy éppen a koncentráció nem volt tökéletes, hiszen az adódó lehetőségek sorra kimaradtak.  Három nap múlva Békéscsabán lehet javítani!

Bene Ferenc vezetőedző: A második félidőre sikerült javítani a játékunkon, bár akkor sem játszottunk igazán gördülékenyen. Közel fél év telt el tétmérkőzés nélkül, azt gondolom fogunk a mainál hatékonyabban és eredményesebben is játszani. Tudom, hogy szurkolóinkat ez most éppen nem vigasztalja, sajnálom, hogy nem sikerült örömet szerezni nekik, de ígérem kárpótoljuk őket.

(fotó: Vasas Attila)


Hirdetések