B.V., 2020.07.31. | Jégkorong

„Szeretném, ha mi következnénk a Fehérvár és a MAC után” – mondja utánpótlás szakmai igazgatónk, Székely-Mádai László. A káposztásmegyeri edzéslátogatásunkkor megkérdeztük, hogyan készülnek az új szezonra a fiatalok.

Új korszak kezdődött klubunk jégkorong-utánpótlásának életében, a 2012 óta itt dolgozó Székely-Mádai Lászlót nevezték ki szakmai igazgatónak, egyúttal az edzői stábban is történtek átalakulások. Az új vezető, aki már az elmúlt évadban is hasonló szerepkört töltött be, így látja az előttük álló feladatokat:

„A képzés szempontjából az egyik legfontosabb, hogy egységes elvek szerint dolgozzunk. Egy kis hokist, amire felér a nagyobb a korosztályokba, felépítsünk. Ennek érdekében minden korosztályban össze kell szedni azt a megfelelő tudást, ami ehhez hozzásegíti. De ehhez nagyon fontos, hogy az edzőink koordináltan, egy irányba húzva dolgozzanak. Van még mit tennünk, de bízunk a most összeállt edzői stábban.”

A Vasasban országos szinten az elsők között, július 13-án elkezdték a munkát, a jeges edzéseket a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. Így tett a junior, vagyis U21-es gárda is, amely az idén Jánosi Csaba irányításával készül.

„A legfontosabb az, hogy a játékosokat tudjuk felkészíteni arra, hogy minél többen be tudjanak illeszkedni a felnőttkorosztályba, mind fizikailag, mind taktikailag – mondja a juniorok vezetőedzője. – Szükségünk van a felnőttcsapatra is, hiszen, ha valaki lát maga előtt előrelépési lehetőséget még motiváltabb lesz és még jobb munkát tud végezni.”

Arra a kérdésre, hogy hol helyezkedik el jelenleg a piros-kékek korosztályos részlege a hazai jégkorongtérképen, még Székely-Mádai sem tudja egészen pontosan a választ. De azt tudja, hogy hova tartanak.

„Szeretném, ha mi következnénk a Fehérvár és a MAC után, ha ezt reálisan ki lehetne jelenteni. Az igazság az, hogy van még hova fejlődnünk, ez is a célunk. Nehéz az egyes korosztályokban összehasonlítani az erőviszonyokat, jelenleg körülbelül negyedik-ötödik helyen állunk, ennél szeretnénk előrébb lépni.”


Hirdetések