2009.04.23. | Aerobik-Fitnesz
Két földrészen, rangos nemzetközi versenyeken indultak versenyzőink. Tokióban  Világkupán, Érsekújváron pedig a szlovák Nagydíjon állhattak fel a dobogóra.

A világ egyik legrégebbi és legrangosabb, valamint nem utolsósorban a legjobban szervezett aerobik versenye a tokiói Suzuki Világkupa. Idén a 20. jubileumi versenyre került sor, amelyen tizenkilenc országból 140 versenyző lépett pódiumra. A sportág meghatározó nemzetei, mint például: Kína, Japán, Bulgária, Ausztrália, Új-Zéland, Spanyolország mind jelen voltak. Az egyéni és páros versenyszámokban egyaránt erős mezőny gyűlt össze. 
A magyar aerobikosok a kezdetektől sikeres résztvevői ennek az eseménynek, és ez idén sem volt másként. A delegációban helyet kapott Roik Zsolt és edzője Dóczi Dorottya is. 

Roik egyéniben a kilencedik helyen végzett, vegyespárosban a tizenhétéves budaörsi Lendvay Dorottyával az oldalán világra szóló sikert elérve ezüstérmesek lettek. Ez volt az első nemzetközi versenyük, ami tovább növeli sikerük értékét, és azt sem szabad említés nélkül hagyni, hogy a világbajnok kínai kettőst is maguk mögé utasították.

Remekeltek a Vasas fiataljai Szlovákiában is! A Slovak Open-en első helyezést szerzett a Martinek Patrícia, Hably ALexandra, Lendvay Réka (BDSE) hármas, és ezüstéremnek örülhettünk a 15-17 évesek csoport gyakorlata után, ahol a Martinek Patrícia, Hably Alexandra, Fehér Barbara, Lendvay Réka (BDSE) Kokas Mariann (Tótágas ASE) Dankó Noémi (Tótágas ASE) összeállítású magyar csapat állhatott fel a  dobogóra.

De nincs megállás, a juniorokra és a felnőttekre is már a jövő héten egy másik nagy verseny, a bulgáriai, boroveci Világkupa vár.    


Hirdetések